Agave šećer beli 150gr organic SuperFood

350,00 rsd

Opis

Agave šećer beli 150gr organic SuperFood

SuperFood Agave šećer organski. Dehidrirana forma organskog agave sirupa. Znatno je slađi od običnog konzumnog šećera ali ima nizak glikemijski indeks. Odličan je za zaslađivanje kafe, čaja, kolača i drugog.

Agave šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer.

Agave šećer  organski je najmanje rafinisan od svih šećera koji se proizvode od agave. Dobija se od meksičkog kaktusa plave agave i sadrži fruktozu, glukozu, kao i izvesnu količinu gvožđa. Izdvaja se polako i potpuno je sirov, zato što temperatura u procesu izdvajanja nikad ne prelazi 42°C. Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, toplih napitaka, torti, kolača, peciva i drugo.

Agave šećer je u stvari dehidrirani oblik agave sirupa. Dobija se sušenjem agave sirupa, pri čemu se uklanja sva vlaga. Upotrebljen je poseban proces da se uduva vazduh u agave šećer kako bi promenio teksturu od praha u granuliranu. Tako šećer ostaje sirov, ima veoma lep ukus, a granulozna struktura sprečava slepljivanje.

Primena

Agave šećer donosi iste dobrobiti kao i agave sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Agave šećer beli 150gr organic SuperFood“