Korijander plod rinfuz 1kg Bilje Borča

600,00 рсд

Kategorija:

Opis

Korijander plod rinfuz 1kg Bilje Borča

Mnogi korijander posmatraju samo kao kuliranski začin, zbog njegove veoma prijatne arome. Ipak, mnogi ne znaju da on ima razne benefite za zdravlje i da je odličan prirdoni antiseptik. Mnogi veruju da je korijander jedna od najstarijih začinskih biljaka jer se pominje još u Bibliji. Starogrčki lekar, čuveni Hipokrat ga je među prvima preporučivao kao lek, odnosno, naglašavao njegova lekovita svojstva.

Cela biljka korijander ima lekovista svojstva. Zrno je okruglo, braon boje, dok stabiljka sa listovima korijandera je zelene boje i može da naraste od 30 do 90 cm.

Korijander – lekovita svojstva

  1. Korijander je izuzetno zdrava biljka, koja pomaže u mnogim čestim zdravstvenim problemima današnjice. Korijander smanjuje nivo šećera u krvi, a najdelotovorniji je u obliku ulja od korijandera. Ukoliko želite na prirodan način da se borite sa dijabetesom, onda je korijander pravi način za to.
  2. Ukoliko imate problem sa visokim pritiskom, korijander može biti od velike pomoći, jer on prirodno snižava krvni pritisak i dovodi ga u optimalni balans. Odlična je preventiva protiv stvaranja krvnih ugrušaka, koji se danas često pojavljuju potpuno neočekivano.
  3. Ukoliko se otrujete hranom, konzumiranje korijandera će biti odličan protivotrov koji će vašem organizmu povratiti snagu, kako bi se izborio sa lošim namirnicama koje ste uneli u njega. Ovo je jedna visoko antibakterijska biljka, koja se uspešno borila čak i protiv salmonele.
  4. Kada su u pitanju urinarne infekcije, čaj od korijandera je nezaobilazan, jer odmah utiče na simptome upale mokraćnih puteva i rešava vas ovog problema. Osim toga, odličan je i tokom menstrualnih bolova. Utiče na balans hormona, i na redovnost menstruacije, a usput vas rešava i velikih problema sa jakim bolovima tokom menstruacije.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Korijander plod rinfuz 1kg Bilje Borča“