Noni čaj,sušeni plod 100gr

600,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Noni čaj,sušeni plod 100gr

Ovaj čaj je od 100% sušenog ploda nonija. Čaj Noni pokazuje najbolje rezultate ako se uzima od 30 dana do pola godine po 3 šoljice dnevno. Pripremajte ga tako što ćete potopiti 10 – 20g sušenog ploda nonija u jednom litru vode. Nakon nekoliko sati, kuvajte sušeni plod nonija 30 minuta u toj istoj vodi. Čaj piti proceđen sa medom i vitaminom C, 3 puta na dan, pre obroka. U slučaju težih oboljenja piti veće doze.

Namena:

Čaj od sušenog ploda nonija podiže imuni sistem, ima antivirusno, antibakterijsko i antialergijsko dejstvo, kao i moć regeneracije ćelija, pruža zaštitu limfnih žlezda i štitne žlezde. Čaj Noni sprečava razvoj krvnih ugrušaka i time učestvuje u borbi protiv infarkta srca srca i moždanog udara. Ima antidepresivna svojstva, podmlađuje ćelije i učestvuje u još mnogo pozitivnih procesa u zaštiti organizma.

Noni je voće koje se vekovima koristi u Polineziji, Indiji, Tahitiju i na Havajima. Koristi se i kao hrana i kao lek.

Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kserotonin.

Raste samonikla, a daje plodove tokom cele godine. Istraživanja su pokazala da u plodu Nonija postoji više od 150 korisnih sastojaka.

Noni plod ima 800 puta više Prokserina nego ananas, koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka. Prokseronin i prokseronasa su dva sastojka koja omogućavaju ljudskom telu stvaranje kseronina, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama.

Ova voćka sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i razli

Ova voćka sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i različite enzime. Najčešće se koristi za regulisanje krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, povećanje telesne energije, uklanjanje nesanice i neraspoloženja, a pomaže i kod depresivnih stanja, povećanja psihičke stabilnosti, protiv alergija i upala, za uklanjanje bolova i za sprečavanje ili barem usporavanje malignih tumora.

Pored navedenih dejstava, noni je koristan i za sve one koji treniraju. Aminokiseline koje noni sadrži pospešuju razvoj mišića i podržavaju funkciju štitne žlezde. Redovnom upotrebom čaja od nonija može se smanjiti rizik od infarkta i rizik od izliva krvi na mozak.

Noni čaj pomaže i u probavi pa time smanjuje moguće probleme digestivnog trakta. Može biti korisna dopuna u terapiji raznih bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam i narkomanija, jer se upotrebom nonija smanjuju simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Noni čaj,sušeni plod 100gr“