Pelin rinfuz 1kg

1.600,00 рсд

Kategorija:

Opis

Pelin rinfuz 1kg

Pelin ili pelen (Artemisia absinthium) jebiljka koja je izuzetno cenjena i poznata zbog svojih zdravstvenih i lekovitih koriti. Ona dostiže visinu i do 1m. Ovu biljku prepoznaćete po srebrnim i vrlo razgranatim listovima, ali i po malim žućkastim cvetovima. Njega takođe odlikuju i jak ukus i miris.

Biljka pelin je vrlo važna u primeni terapija i lečenju, zbog svog eteričnog ulja koji sadrži gorke supstance. Ukoliko imate problema sa žuči ili ukoliko želite da pročistite krv, znajte da je on pravi izbor za vas. Pelen će vam pomoći da rešite mnoge zdravstvene probleme koje imate sa svojim organizmom, jer on predstavlja jednu od najlekovitijih bijaka.

Zemlje u kojima se može naći, jesu države sa umerenom klimom kao što su Severna Amerika, Azija, Evropa, a mesta na kojima on raste jesu lokacije pored puta, mesta pored mora ili neka zabačena područja.

Čaj od pelina se preporučuje svima koji pate od nedostatka želudačne kiseline, onima koji se bore protiv kandide ili hipoacidativnog gastritisa.

Čaj od pelina se pravi na vrlo jednostavan način. Jednu kašiku ove biljke je potrebno preliti sa jednom šoljicom provrele vode. Nakon toga, čaj je potrebno procediti. Čaj se pije tri puta dnevno i to sedam dana. Onda je potrebno napraviti pauzu nedelju dana, a ukoliko tegobe nisu nestale morate nastaviti sa pijenjem ovog čaja.

Čaj od pelina je dobar i ukoliko imate neke stomačne probleme. Morate imati u vidu, da ukoliko čaj pijete zbog problema sa organima za varenje, ne smete ga zaslađivati. Ipak, ukoliko ga pijete zbog nekih drugih zdravstvenih problema, možete ga zasladiti i to medom.

Za poboljšanje apetita

Ako želite da pojačate apetit ili vaš celokupni organizam, obavezno probajte odličan recept sa pelinom. Pomešajte majčinu dušicu, koprivu, hajdučicu, travu ivu i naravno 50 g pelina. Nakon toga prelijte ovu mešavinu sa 3 šolje proključale vode i neka sve to odstoji nekih pola sata, a onda procedite. Svaki dan pijte po jednu šolju 30 minuta pre jela i nikako nemojte zaslađivati.

Pored bolnih menstruacija, jedan od zdravstvenih problema takođe može biti i izostanak menstruacije. Protiv izostanka menstruacije pomešajte peršun, žalfiju i 100 g pelina. Dodajte u ovu mešavinu četiri kašike provrele vode, promešajte sve zajedno i ostavite da odstoji nekih 30 minuta. Nakon što procedite, pijte ovaj čaj sedam dana pred menstruaciju, a nakon što krene ciklus, prestanite da pijete ovaj čaj.

Za probleme sa varenjem

Ukoliko želite da lečite organe za varenje sa pelinom (Artemisia absinthium) , lek možete napraviti na vrlo jednostavan način. Pomešajte 20g pelina, trave ive, vranilovke, iđirota i hajdučice. Sve to prelijte sa 1l voćne rakije. Zatim, dobro promućkajte i ostavite da odstoji na mračnom mestu nedelju dana. Kada procedite dodajte 1L čiste rakije. Potrebno je piti jednu čašicu pola sata pre jela.

Rakija za masažu se dobija tako što se pelin umoči u rakiju i kao takav se koristi za masiranje kod grčeva ili bolova u želudcu. Nakon masiranja na bolno mesto se stavlja zagrejana vunena tkanina. Takođe, ono što možete da uradite jeste da skuvate pelin u vinskom sirćetu. Primena je vrlo laka. Umočite gazu, a zatim je iscedite i stavite na želudac. Takođe, ova obloga može odstraniti i glavobolju koja je prouzrokovana prehladom.

Od divljeg pelina možete praviti i obloge za upalu mišića, za umorne noge ili za reumu. Sve što treba da uradite jeste da pomešate 50g kamilice, 50g petrovca, 50g listova divljeg pelina i 500ml vode. Onda ovu mešavinu stavite u vodu koja je prethodno proključala i ostavite da odstoji oko sat vremena otprilike. Pravite obloge od ovog čaja i stavljajte ih na obolela mesta. Rezultate ćete videti veoma brzo.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pelin rinfuz 1kg“