Ulje kamilice 30ml Sinefarm

270,00 рсд

Kategorija:

Opis

Ulje kamilice 30ml Sinefarm

Osobine i delovanje:

Kamilica sadrži čitav niz korisnih hemijskih jedinjenja od kojih su naj-značajniji: hamazulen, bisabolol, poliacetilen, flavonoidi, seskviterpenlaktoni, kumarini, polisaharidi, fitosterini itd.

Zbog toga se ekstrakt kamilice koristi u širokom dijapazonu različitih poremećaja u organizmu. Cvet kamilice je spazmolitik, karminativ, blagi sedativ, antiseptik, antikataraktik i stomahik. Na mnogobrojnim farmakološkim modelima dokazano je izuzetno antiflogističko, ulkusprotektivno, baktericidno i fungicidno delovanje. Vrlo često se dodaje preparatima koji služe za negu osetljive, problematične i inflamirane kože, a posebno kod dece.

Ipak, glavno lekovito dejstvo aktivnih materija iz ekstrakta kamilice se ispoljava kod želudačno-crevnih bolesti (gastritisa, enteritisa, kolitisa, nadimanja, grčeva itd.), zatim kod neurodepresija i proliva na nervnoj bazi.

Spolja se koristi kod upala sluzokože i kože različite etiologije, za inhalaciju, lekovite kupke, grgoljenje u ustima itd. (Dr. Vlastimir Stamenković “Neškodljive lekovite biljke”, str. 70).

Primena:

SPOLJA – više puta dnevno mazati obolela ili oštećena mesta na koži. Ne stavljati ulje na sveže opekotine višeg stepena i otvorene rane.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje kamilice 30ml Sinefarm“