Žalfija čaj Kirka 20 filter kesica

80,00 рсд

Kategorija:

Opis

Žalfija čaj Kirka 20 filter kesica

Žalfija je gorka biljka koja se koristi protiv upale grla i krajnika, prvenstveno zahvaljujući antiseptičnom delovanju esencijalnog ulja

Žalfija je jedna od retkih biljaka koja pomaže u sprečavanju prekomernog znojenja i deluje jako dobro kao hormonalni balanser pa se posebno preporučuje ženama u menopauzi u borbi protiv valunga, iznenadnih naleta vrućine.

– Žalfija može pomoći i u regulisanju menstrualnog ciklusa i preporučuje se kod oskudnih i bolnih menstruacija.

– Jako dobro deluje na organe za varenje. Pošto je u pitanju gorka i aromatična biljka u kombinaciji sa drugim sličnim biljkama, kao što je trava iva, smilje i pelin, deluje blagotvorno na našu jetru, pospešuje varenje, sprečava nadutost.

– Žalfija u kombinaciji sa pelinom je jedan od najboljih lekova protiv crevnih parazita.

– Kupke od žalfije se koriste protiv pojačanog znojenja nogu, što je naročito preporučljivo ljudima koji imaju atletsko stopalo, jer pored toga što deluje antiseptično protiv bakterija, žalfija deluje i fungicidno. Kandida je vrlo osetljiva na žalfiju. Ukoliko postoji sistemska kandida, može da se pije čaj od žalfije, posebno u kombinaciji sa drugim biljkama koje deluju na kandidu, kao što je list oraha ili vranilova trava.

– Dok nisu otkriveni antibiotici, žalfija je bila jedan od glavnih lekova u borbi protiv bakterijskih infekcija, pa je korišćena čak i u lečenju tuberkoloze.

Osim lekovitih svojstava, žalfija je i dobar začin. Italijani je puno koriste u kuhinji, a Japanci prave tempuru od žalfije. Jako dobro se slaže uz mesa, pačetinu i svinjetinu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Žalfija čaj Kirka 20 filter kesica“