Acerola prah 100gr We Are One

1.500,00 rsd

Opis

Acerola prah 100gr We Are One

Acerola je karakteristična tropska biljka koja se u priorodi može pronaći na teritorijama Južne i Centralne Amerike, Teksasa i Floride, a često se uzgaja i u suptropskim oblastima Azije i Indije.

Uspeva u toplijoj klimi, a predstavlja žbunastu ili manju drvenastu biljku sa belo-ružičastim cvetovima. Zreli plodovi acerole izgledaju kao trešnja, imaju svetlocrveni plod veličine 1-2 cm, te zbog toga ovu biljku često nazivaju tropska ili karipska trešnja.

Acerola je poznata po veoma visokom sadržaju vitamina C. Ona se smatra jednim od najbogatijih izvora ovog vitamina u prirodi. Acerola sadrži od 1.000 mg do 4.500 mg vitamina C na 100 g svežeg ploda. To je čak 30 puta više ovog vitamina nego što ga ima u pomorandži, odnosno oko 40 puta više nego u limunu.

Osim toga, plod acerole sadrži i mnoge druge sastojke korisne za organizam – vitamine A, B1, B2, B3 (niacin), kalcijum, gvožđe, bioflavonoide, fosfor, kalijum, magnezijum, cink i pantensku kiselinu. Sadrži i šećere dekstrozu, fruktozu i saharozu.

To je razlog zbog kojeg se ova biljka već vekovima tradicionalno koristi u narodnoj medicini kao sredstvo za jačanje imuniteta.

Zahvaljujući činjenici da je izuzetno bogata flavonoidima, antocijanu i organskim kiselinama, organizam gotovo potpuno može da iskoristi vitamin C, a pojačana su i nutritivna svojstva.

Acerola igra ključnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunog sistema, pomaže u normalnom funkcionisanju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, kože, desni, zuba, odličan je izvor energije, te na taj način smanjuje umor i iscrpljenost.

Način upotrebe:

1/2 kafene kašičice praha izmešajte sa 2 dl čaja, voćnog soka ili vode i popijte. Najbolje je proizvod upotrebiti na temperaturi nižoj od 42°C da bi se sačuvali hranljivi sastojci sirovog acerola praha. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Acerola prah 100gr We Are One“