Agava sirup 250gr organski Think Green

400,00 rsd

Opis

Agava sirup 250gr organski Think Green

🌿𝟏𝟎𝟎% 𝐩𝐫𝐢𝐫𝐨𝐝𝐚𝐧 𝐳𝐚𝐬𝐥𝐚𝐝𝐣𝐢𝐯𝐚𝐜
Pogodan za dijabetičare, bez aditiva i konzervansa. Prirodni zaslađivač i odlična alternativa rafinisanim šećerima i veštačkim zaslađivačima. Ne sadrži gluten i može se koristiti kao preliv za voćne salate, palačinke, sladoled, kao i u kolačima.
🌿Agava sirup se dobija od nektara biljke agave, poreklom iz Meksika. Često pogrešno, za agavu se veruje da je kaktus, a zapravo pripada porodici ljiljana. Agava se u Meksiku bere i koristi već stotinama godina. Još su je drevni Asteci koristili za bolje varenje, čišćenje krvi i tretiranje rana, upravo zbog antibakterijskih svojstava.
🌿Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je niski glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju . Agava sirup je ukusni prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.
Hrana sa visokim glikemijskim indeksom utiče na nagli skok šećera u krvi i izaziva lučenje hormona insulina. Preterano lučenje insulina i hronično visok nivo šećera u krvi mogu da izazovu neosetljivost na insulin, dijabetes tipa 2, gojaznost, povišen nivo triglicerida i holesterola, kao i visok krvni pritisak.
🌿Saponini, fitohemikalije koje agava sadrži i koje se nalaze u kinoi i korenju mnogih biljaka, uključujući i ženšen, imaju antiupalna, kao i svojstva ojačavanja imunog sistema.
🌿Agava sirup ima visok nivo fruktoze. Fruktoza je prirodni šećer koji veliki broj voća i povrća sadrži. Ona je takođe prirodni oblik ugljenih hidrata i koji su, već hiljadama godina, važan izvor energije za telo. Studije su pokazale da fruktoza, u određenim količinama, može da smanji rizik od raka prostate.
🌿Savršen je u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Agava sirup 250gr organski Think Green“