Astragalus u u prahu 100gr Beyond

1.500,00 rsd

Kategorija:

Opis

Astragalus u prahu 100gr Beyond

Astragalus (Astragalus membranaceus) je izuzetno cenjena lekovita biljka, čiji je koren vekovima korišćen u tradicionalnoj kineskoj medicini, najviše kao podrška imunološkom sistemu i jačanju organizma. U medicinske svrhe se koristi četiri do sedam godina star suvi koren.

Sastav: 100% koren astragalusa u prahu

Preporučena upotreba: Prah astragalusa razmutiti u toploj vodi i popiti kao čaj.
Preporučena dnevna doza: Standardna količina praha je od 9 – 30 g dnevno, raspoređenih u tri doze, ili prema preporukama nutricioniste.
Uputstvo za čuvanje: Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Alergen info: nema alergena

Uobičajena primena

 • Pojačava imunitet
 • Pruža podršku imunom sistemu kod osoba koje su podvrgnute lečenju raka
 • Pomaže u borbi protiv respiratornih infekcija
 • Može pomoći u kontroli šećera u krvi i nivoa insulina kod osoba sa dijabetesom tipa 2
 • Astragalus se ima primenu kod sledećih stanja:Kao adaptogen. Štiti organizam od stresa i bolesti.

  Anemija. Jedno istraživanje ukazuje da astragalus može poboljšati krvnu sliku kod osoba koje imaju aplastičnu anemiju. [3]

  Astma. Astragalus se tradicionalno vekovima koristi u Kini za lečenje astme i novije studije potvrđuju njegovu upotrebu kod astmatičara. Takođe se koristi za jačanje pluća i za sprečavanje respiratornih infekcija koje mogu izazvati astmu.

  Prehlada i grip. U kineskoj tradicionalnoj medicini astragalus se koristi kao deo biljne kombinacije za sprečavanje ili lečenje prehlade. Dokazi u testovima na životinjama i u laboratorijskim testovima ukazuju da može delovati protiv virusa koji izazivaju prehladu.

  Dijabetes. Čini se da astragalus može pomoći u kontroli šećera u krvi i nivou insulina kod osoba sa dijabetesom tipa 2.

  Umor ili nedostatak apetita od hemoterapije. Nekoliko studija ukazuju da astragalus može pomoći u smanjenju nuspojava hemoterapije. [4]

  Bolest srca. Niz istraživanja pokazuje da astragalus može delovati kao antioksidans i pomoći u lečenju srčanih bolesti i u snižavanju nivoa holesterola.

  Hepatitis. Nekoliko studija koristilo je kombinaciju biljaka koje sadrže astragalus za lečenje hepatitisa. Rezultati su polovični.

  Oboljenje bubrega. Preliminarna istraživanja pokazuju da astragalus može pomoći u zaštiti bubrega i u lečenju bubrežnih bolesti. [5]

  Sezonska alergije. Jedno istraživanje je otkrilo da astragalus može pomoći u smanjenju simptoma kod osoba sa alergijskim rinitisom ili polenskom groznicom. [6]

  Rak. Preliminarne studije pokazuju da astragalus može imati anti-tumorske efekte, posebno protiv melanoma i leukemije.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Astragalus u u prahu 100gr Beyond“