Bademovo brašno 1kg rinfuz

2.600,00 rsd

Opis

Bademovo brašno 1kg rinfuz

Bademovo brašno ima nutritivnu prednost u odnosu na mnoga druga prerađena brašna, jer sadrži isti profil hranljivih sastojaka kao i celi bademi. Celi ili mleveni, bademi imaju više hranljivih materija po porciji nego bilo koji drugi orašasti plodovi.

Postoje dva načina pripreme bademovog brašna. Jedan podrazumeva mlevenje celog ploda sa kožicom, a drugi način je mlevenje badema posle uklanjanja kožice i blanširanja badema. Takvo brašno ima malo finiju teksturu.

Energetski nutritijenti

30 g bademovog brašna sadrži 138 kalorija, 5 g proteina i 11 g masti. Od ovih 11 g masti, 7 g su mononezasićene masti koje su zdrave za srce, a manje od 1 g su zasićene masti. Bademovo brašno je prirodno bez holesterola. 30 g bademovog brašna sadrži 6 g ugljenih hidrata i dobar je izvor vlakana, sa 3 g po porciji.

Vitamini

Bademovo brašno je odličan izvor vitamina E, moćnog antioksidansa koji služi za zaštitu ćelija od oštećenja koja donose slobodni radikali. Vitamin E pruža podršku imunološkoj funkciji. 30 g bademovog brašna daje 40% preporučenog dijetetskog dodatka vitamina E. Bademovo brašno je takođe dobar izvor folata i nijacina.

Minerali

Bademovo brašno sadrži nekoliko ključnih minerala za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum i cink. 30 g bademovog brašna daje skoro 7% preporučenog dijetetskog dodatka kalcijuma. Bademovo brašno zapravo ima gotovo isto toliko kalcijuma kao i mleko. Badem je takođe dobar izvor gvožđa, pružajući oko 14% preporučenog dijetetskog dodatka.

Zdravlje srca

Potrošnja namirnica bogatih mononezasićenim mastima, kao one koje se nalaze u bademovom brašnu, može pomoći da smanjite holesterol, da smanjite rizik od nastanka grvnih ugrušaka i da smanjite krvni pritisak. Celi i mleveni bademi zadovoljavaju ukupne količine masti, holesterola, natrijuma i vitamina, koji ih kvalifikuju kao hranu zdravu za srce.

Mešenje sa bademovim brašnom

Bedemovo brašno je odlična opcija ako se odlučite da mesite bez brašna od žitarica. Sadržaj proteina i masti čine ga idealnom opcijom za brze hlebove i kolače, mafine i štanglice. Proteini, masti i vlakna u bademovom brašnu će doprineti osećanju sitosti između obroka, a to pomaže u upravljanju telesnom težinom. U mnogim receptima bademovo brašno može zameniti pšenično brašno u razmeri 1:1. Čuvajte bademovo brašno u frižideru kako biste mu sačuvali svežinu.

Ljudi vole bademovo brašno ili mleveni badem jer ne sadrži gluten. Takođe, bademovo brašno je odličan izbor za svakoga ko je na ishrani sa što manje ugljenih hidrata (low carb). Ako ste pobornik paleo ishrane ili želite da mesite bez brašna od žitarica, bademovo brašno je nešto što morate imati u vašem frižideru. Ovo brašno je napravljeno od badema, čistih badema, koji su prvo blanširani da bi se uklonila kožica, a zatim se melju dok se ne dobije fina konzistencija.

Kao što smo već rekli, hranljivost bademovog brašna je impresivna. Neverovatna stvar u vezi sa bademovim brašnom je to što se pravi od samlevenih badema i što donosi iste blagodati kao i sami bademi. 50 g bademovog brašna daje 100% potrebnog dnevnog unosa vitamina E.

Bademovo brašno je široko primenljivo i može se koristiti za sve vrste peciva. Bademovo brašno u sebi sadrži čitavo bogatstvo nutritijenata, za razliku od tipičnog glutenskog običnog brašna koje ne čini ništa dobro za naše zdravlje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bademovo brašno 1kg rinfuz“