Bademovo brašno 400gr Oleum

1.000,00 rsd

Opis

Bademovo brašno 400gr Oleum

Bademovo brašno ima nutritivnu prednost u odnosu na mnoga druga prerađena brašna, jer sadrži isti profil hranljivih sastojaka kao i celi bademi. Celi ili mleveni, bademi imaju više hranljivih materija po porciji nego bilo koji drugi orašasti plodovi.

Bademovo brašno je odličan izvor vitamina E, moćnog antioksidansa koji služi za zaštitu ćelija od oštećenja koja donose slobodni radikali. Vitamin E pruža podršku imunološkoj funkciji. 30 g bademovog brašna daje 40% preporučenog dijetetskog dodatka vitamina E. Bademovo brašno je takođe dobar izvor folata i nijacina.

Bademovo brašno sadrži nekoliko ključnih minerala za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum i cink. 30 g bademovog brašna daje skoro 7% preporučenog dijetetskog dodatka kalcijuma. Bademovo brašno zapravo ima gotovo isto toliko kalcijuma kao i mleko. Badem je takođe dobar izvor gvožđa, pružajući oko 14% preporučenog dijetetskog dodatka.

Potrošnja namirnica bogatih mononezasićenim mastima, kao one koje se nalaze u bademovom brašnu, može pomoći da smanjite holesterol, da smanjite rizik od nastanka grvnih ugrušaka i da smanjite krvni pritisak. Celi i mleveni bademi zadovoljavaju ukupne količine masti, holesterola, natrijuma i vitamina, koji ih kvalifikuju kao hranu zdravu za srce.

Bademovo brašno možete koristiti za keto recepte ili na gotovo isti način kao i obično brašno. Dakle, možete u potpunosti izbaciti belo brašno iz kuće, ako želite da nadalje živite zdravo.

Od bademovog brašna se dobijaju još bolje korice za torte, još ukusniji mafini i makaronsi, još lepše energetske štanglice, itd.

Bademovo brašno nije popularno samo zbog toga što je bez glutena, već zato što integralna brašna umeju često da pokvate teksturu i ukus nekim kolačima, dok će bademovo brašno njih učiniti još superiornijim.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bademovo brašno 400gr Oleum“