Bademovo ulje 250ml Oleum

1.600,00 rsd

Kategorija:

Opis

Bademovo ulje 250ml Oleum

Jedno od naboljih prirodnih ulja je bademovo ulje. Pravi se od osušenih semenki ove biljke procesom hladnog presovanja i može da se koristi kao takvo ili kao sastavni deo brojnih preparata u kombinaciji sa drugim supstancama.

 

Drvo badema vodi poreklo sa Bliskog Istoka, odakle se raširilo celim Sredozemljem, ali i do Persije i Indije. Bademovo ulje je izvađeno direktno iz semena slatkog badema. Koristi se vekovima u Evropi i na Bliskom Istoku kao krema, lubrikant, stvarajući lepotu iznutra kao i spolja.

Pored korisnih nezasicenih biljnih masti bademi u sebi sadrze visok nivo proteina, zatim vitamine E, A, D i B, esencijalne minerale kao što su magnezijum, bakar, mangan, kalcijum, kalijum, cink, selen, niacin, riboflavin, folnu kiselinu i druge vredne biljne materije sa antioksidantnim dejstvom.

1. Bademovo ulje je dobro za probavu

Dodajte kašičicu bademovog ulja u čašu mleka ili soka i pijte svaki dan.

2. Doprinosi smanjenju nivoa holesterola u krvi

Redovna upotreba badema u ishrani smanjuje nivo lošeg holesterola a podiže nivo dobrog holesterola u krvi. Tajna se krije u 90% masnoca u bademima koje se svrstavaju u nezasicene. Ispitivanjima je utvrdjeno da 100 grama badema dnevno moze umanjiti nivo holesterola u krvi za 14%.

3. Hrani mozak

Pomaže u razvoju modžanih celija, podiže nivo intelekta što je svakako veoma važno za sva starosna doba. U mnogim kulturama širom Azije vekovima se bademovo ulje i  semenke koriste za bolju koncentraciju i pamćenje.

Dokazano je da se njihovim konzumiranjem svakog jutra povećavaju kognitivne sposobnosti, a pored toga doprinose i boljem zdravstvenom stanju našeg nervnog sistema a naročito za decu u razvoju.

4Povoljno utiče na srce

Zdrave masti kojima badem obiluje, bitne su i za pravilno funkcionisanje srca. Monozasićene masnoće i kalijum zastupljeni su u ovoj semenki u značajnoj količini, a pored njih i vitamin E koji je snažan antioksidans.

Stoga se preporučuje da ga konzumiraju svi koji imaju srčane tegobe ili imaju urođen rizik od dobijanja kardiovaskularnih bolesti.

Takođe prisustvo magnezijuma u bademima umanjuje mogućnost nastanka srčanog udara. Folna kiselina pomaže da se smanji nivo masnih naslaga u arterijama, sto je bitno u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

5. Kalijum u bademu reguliše krvni pritisak

Zbog značajnog iznosa kalijuma u bademu, on je dobar za smanjenje krvnog pritiska koji je izazvan povećanim nivoom natrijuma u krvi.

6Sprečava nastanak dijabetesa tipa 2

Svakodnevna konzumacija badema utiče na smanjenje porasta šećera u krvi nakon obroka jer podstiče osetljivost organizma na insulin (hormon koji reguliše nivo glukoze u organizmu).

7. Koristan za mršavljenje

Konzumiranje i male količine badema brzo razvija osećaj sitosti, uspešno zadovoljava apetit i umanjuje želju za prejedanjem. Zbog toga se i preporučuje osobama koje su na dijeti i zele da smršaju.

8. Bademovo ulje sadrži fenilanin koji je odličan za nervni sistem.

9. Bademovo ulje za kožu lica

Bogato je vitaminima, što je za kožu posebno važno, i to naročitovitaminom E, A, D i B, obiluje kalijumom, a takođe je i snažan antioksidans.

Bademovo ulje je takve strukture da ga koža brzo upija, ne ostaju masni tragovi a preporučuje se i za skidanje šminke. Osim što ima funkciju ublažavanja i smanjenja iritacija i upala, bademovo ulje takođe, ujednačuje ten, regeneriše oštećene ćelije kože, ali pre svega se izvdaja po tome što dubinski hidrira kožu čineći je mekšom, i ima izrazit anti-age učinak.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bademovo ulje 250ml Oleum“