Brahmi prah 100gr Nutricia

700,00 rsd

Kategorija:

Opis

Brahmi prah 100gr Nutricia

Brahmi prah (Brahmi, Bacopa monnieri) je u tradicionalnoj ajurvedi (ajurvedskoj medicini) poznat kao „tonik za mozak“ koji poboljšava učenje, raspoloženje, koncentraciju i pamćenje. Potpomaže memoriju i kognitivne sposobnosti, budnost i opažanje a ujedno umiruje nervni sistem, ublažava stres i potpomaže san. U tradicionalnoj ajurvedskoj medicini koristi se kod epilepsije, nesanice, demencije, neuroloških poremećaja, umora i stresa, kao i kod kožnih bolesti.

Biljka brami spada u red adaptogena. Adaptogeni su biljke koje podsticu otpornost organizma na bolesti, normalizuju funkcionisanje organizma i podsticu ‑fizičko i mentalno zdravlje. Prema ajurvedi, brami bakopa uravnotežuje sve tri doše.

Tradicionalna Ayurveda Brahmi koristi za jačanje memorije i koncentracije. Koristan je u svim fazama života; u ranoj životnoj dobi (Ayurveda svjedoči da Brahmi daje blagotvorno dejstvo na ublažavanje hiperaktivnosti, autizma i ostalih bolesti nervnog sastava), tokom mladosti prilikom učenja, u srednjim godinama za fokus i efikasno obavljanje posla, te u trećoj životnoj dobi jer se smatra da prevenira demenciju, Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.

Način upotrebe: Polovinu čajne kašičice praha rastvoriti u 1,5 do 2 dl mlake vode i popiti ujutro na prazan stomak i uveče pred spavanje. Može da se rastvori i u mleku ili da se pomeša sa ghijem. Preporučuje se kontinuirano uzimanje od 45 dana kako bi se postigli maksimalni i dugoročni rezulati.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Brahmi prah 100gr Nutricia“