Bršljan list 1kg rinfuz

1.700,00 rsd

Kategorija:

Opis

Bršljan list 1kg rinfuz

Bršljan je veoma rasprostranjena biljka koja raste po parkovima, šumama i dvorištima. Mnogi je smatraju parazitskom biljkom što je velika greška jer ona ima svoj koren i hrani se preko njega.

Kako spada u red puzavica, možemo je videti kako raste uz stabla do neverovatne visine a mnogima je ukras za spoljašnje zidove kuća.

Onaj ko zna njenu lekovitost i veliku korist u zatvorenim prostorijama, gaji je i u saksijama.

Za njenu lekovitost koristimo svež ili osušen list, cvet, plod, tanke stabljike a redje kora i gumena smola koja iz njega curi. Zvanična lekovita sirovina je samo list.

Lišće se bere od proleća do jeseni, cvet u oktobru a plod kasnije kada dozri.

Cela biljka je gorka i otrovna zbog saponina koji su ujedno i lekoviti.

U listu se nalazi glikozid hederin koji već u malim količinama, zavisno od doze deluje na srce i krvne sudove, proširuje ih ili sužava.

Bršljan pomešan sa Rastavićem odlično topi kamen i pesak iz bubrega i žuči a njegovim unosom povećavate i unos kalcijuma u kostima.

Kapima svežeg soka od Bršljana leče se polipi u nosu. Ova biljka odlična je i za probleme sa slezinom i odlično otklanja ginekološke probleme.

Spolja se upotrebljava kao oblog i odličan je kod zarastanja rana, za otoke, ekceme, bolesti očiju i uspešno otklanja celulitis.

Čaj sanira upalu bešike, neuralgiju i otklanja česte ženske bolesti. Koristi se i za lečenje hroničnog bronhitisa, glavobolje i zubobolje.

Bršljan je odlična analgetska biljka, koja primenjena spolja, ublažava sve vrste bolova.

 

Naučno je dokazano da Bršljan gajen u zatvorenom prostoru, upija sve vrste otrova iz vazduha pa se preporučuje gajenje ove biljke u svakom domu.

Lekovito delovanje: bršljanov list već u malim količinama deluje na krvne sudove i srce. Koristi se za lečenje bolesti slezene, polipa u nosu, bolesti očiju, mekih kostiju, kamena i peska u bubrezima, upale mokraćnog mehura i belog pranja kod žena. Koristi se, zatim, u lečenju kožnih bolesti, rana i skrofulozne dece (koju je potrebno kupati u uvarku od bršljanova lista). Bršljanov plod potrebno je oprezno koristiti. Mešanjem s preslicom i nanom koristi se u lečenju nekih unutrašnjih bolesti. Sa velikim se oprezom čaj od lista bršljana može upotrebiti za reumatske i žučne tegobe, za čišćenje kože, čišćenje krvnih sudova kod ateroskleroze, kod upale želuca i creva, i za regulaciju ciklusa menstruacije, kod kašlja, bronhitisa i astme. Ušmrkivanje bršljanovog soka leči od nosnih polipa.

Ako se svake večeri kosa ispire čajem od lista bršljana, ukloniće se perut, a pijenjem će se očistiti telo od trovanja pesticidima i štetna radioaktivna zračenja.

Nije preporučljivo da uzimate više od dve kašike usitnjenog lista bršljana na litru vode.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bršljan list 1kg rinfuz“