Crna maka u prahu 150gr organic Just Superior

1.300,00 rsd

Opis

Crna maka u prahu 150gr organic Just Superior

Postoji preko 13 različitih ekotipova make, čiji su plodovi od skoro skroz bele pa sve do crne boje. Ali se uglavnom grupišu u 3 ‘glavna’ ekotipa odnosno 3 glavne boje make – žuta, crvena i crna. Razlika ovih plodova je u boji kože (opne make) – a unutrašnjost svih maka je iste krem boje. Sve vrste (boje) make dolaze od istog semena, i sve zajedno rastu na plantažama u prirodnoj srazmeri otprilike 60% žuta, 25% crvena i 15% crna. Tradicionalno, maka se nikad nije odvajala i sve boje korena su se jele zajedno. Međutim, kada su istraživanja pokazala da se odnos količina biološki aktivnih komponenata blago razlikuje u žutoj, crnoj i crvenoj maki, proizvođači su počeli da nude odvojene vrste make. Sadržaj makro i mikro nutrijenata u svim ekotipovima je skoro isti. Ograničen broj naučnih istraživanja je pokazao da ukoliko se izdvoji samo neka vrsta (boja) make, ona može imati neka specifična dejstva ili neka dejstva malo izraženija u odnosu na druge dve make.

Za koga je čista crna maka?

  • Za muškarce koji želje da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost spermatozoida
  • Za sportiste, i muškarci i žene, koji traže dodatnu izdržljivost i snagu
  • Za svakog ko želi da poboljša pamćenje, koncentraciju i fokus
  • Za ljude koji žele organizmu da pruže dodatnu pomoć u borbi protiv slobodnih radikala i traže prirodan antioksidans
  • Za muškarce i žene koji žele da podignu libido, energiju i raspoloženje

Sastav: 100% organski maka prah iz Perua

Upotreba:

Crnu maku uzimajte u količini od 3g (jedna puna kafena kašičica). Možete je uzimati umesto miksa neko vreme, ili dodati malu količinu crne make (1-2g) uz miks sve 3 make.

Najjednostavnije je da crnu maku pomešate sa čašom vode i popijete. Možete je dodati i u čašu tople vode, iscedite pola limuna, i kašičicu meda ili nekog biljnog zaslađivača. Ukoliko konzumirate jogurt, kada se umeša sa jogurtom maka dobijete sasvim ok ukus. Ako crnu maku umešate u toplo (ne vruće) pirinčano mleko, dobićete sasvim ukusan napitak.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Crna maka u prahu 150gr organic Just Superior“