Germanska kamilica ulje 5ml Eterra

1.900,00 rsd

Kategorija:

Opis

Germanska kamilica ulje 5ml Eterra

Germanska kamilica je jednogodišnja biljka sa cvetovima nalik beloj radi, a etarsko ulje se dobija destilacijom vodenom parom cvetova. Etarsko ulje ima intenzivnu, slatku aromu. Jedno je od najboljih etarskih ulja koje ublažava upalu. Ima visok sadržaj hamazulena, koje ulju daje plavu boju sličnu mastilu. Hamazulen ima snažna protivupalna i antispazmodična svojstva.Može pomoći u smanjenju reakcija povezanih sa histaminom kao što su alergije na polen,neke vrste astme i ekcema.

Koža: Snažna protivupalna svojstva etarskog ulja čine ga pogodnim za tretman alergija, osipa, nadražene i povređene kože, uključujući tu i ekcem.

Um: Etarsko ulje ima umirujuće i balansirajuće delovanje koje može biti korisno kod razdražljivosti, ljutnje, teskobe, stresa i napetosti.

Telo: Germanska kamilica je dobar izbor kod upala i bolova- posebno za „ljute, vruće, crvene bolove“ za razliku od simptoma tupog bola gde bolji odgovor ima rimska kamilica. Korisna je u toplom oblogu na stomaku za ublažavanje vrućih, gorućih simptoma cistitisa ili tenzionih glavobolja.

Dobro se meša sa sandalom, ružom, geranijem.

Mere opreza: izbegavati u ranoj trudnoći.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Germanska kamilica ulje 5ml Eterra“