Hladno ceđeno nerafinisano ulje crnog kima 250 ml Healthy market

1.650,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Hladno ceđeno nerafinisano ulje crnog kima 250 ml Healthy market

Veoma blagotvorno deluje na alergije, astmu i jača imunitet. Koristi se u cilju poboljšanja probave, suzbijanja raznih infektivnih bolesti, pomaže izlučivanje mleka, njime se teraju i insekti. Hladno ceđeno. Nerafinisano.

način primene

Obavezno pročitati uputstvo (priloženo u kutiji). Držati na suvom, hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Crni kim je takođe poznat kao Nigella Sativa, kalonji, crno seme, crni kumin. Koristi se već više od 3000 godina kao olakšanje za sve bolesti. U starom Egiptu su ga koristili faraoni. Spominje se u Bibliji, Kleopatra ga je koristila i Stari Asirci, u Indiji se koristi u Ayurvedi, stari Grci su ga koristili, kaže se da leči sve osim smrti. Od nedavno se radi više opsežnih istraživanja u vezi raka, bolesti kože i upalnih poremećaja.

Koje sve delovanje ima ulje crnog kima?

Upotreba crnog kima, opušta mišiće i širi bronhije, te tako olakšava problem astmatičara. Snižava holesterol, poboljšava varenje i smanjuje kiselost organizma Skup raznih sastojaka u crnom kimu omogućava antiupalna, antibakterijska i antialergijska svojstva ove biljke.

Smiruje hronični kašalj, čisti sinuse i jača pluća. Preporučuje se i dijabetičarima. Crni kim je poznat kao dobar za kožu, kosu, nokte i zube. Upotrebljava se kod ekcema, psorijaze, dermatitisa i akni.

Koristan je u slučaju gojaznosti, visokog pritiska i nepravilne ishrane. Sprečava nadimanje i stimuliše rad creva. Poboljšava cirkulaciju i leči hemoroide. Crni kim opušta i smiruje glavobolju. Pomaže kod reume. Upotrebljava se za podizanje imuniteta.

Prethodne studije su pokazale antikancerogeno delovanje u slučajevima raka prostate i debelog creva, kao i anti-upalno i antioksidantsko delovanje. Skorije studije su, takođe pokazale potencijalne pozitivne rezultate kod raka prostate i debelog creva.

Danas je poznat kao jedna od najučinkovitijih lekovitih biljaka u prevenciji i lečenju niza zdravstvenih tegoba. Mnogi ga nazivaju i univerzalnim lekom, onim koji leči gotovo sve bolesti.

Kao tradicionalna biljka Orijenta, crni kumin raste u istočnim i toplim zemljama, naročito u Egiptu, Siriji, Pakistanu i Turskoj. Iako njegovo korišćenje započinje još u doba faraona, lekovita svojstva ove biljke naučno se istražuju tek od pre 60 godina. Od tada je sprovedeno više od 200 studija na različitim univerzitetima i u njima je dokazano da kim povoljno utiče na veliki broj bolesti, posebno autoimune – poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, psorijaze, astme, alergija, alergijskog rinitisa, kao i da umanjuje holesterol i trigliceride, ublažava šećernu bolest, visoki krvni pritisak, ekcem, akne, bronhitis, upalu pluća i sinusa, gastritis, čir, infekciju helikobaterom, bolesti jetre, hronični umor, slabu cirkulaciju, karcinom, a od izuzetne je pomoći i kod hemoterapije i terapije zračenjem.

Klinički je dokazano da crni kumin ublažava simptome alergije, alergijskog rinitisa i alergijske astme, a njegovo ulje širi disajne puteve i olakšava disanje, a svojim antibiotskim delovanjem sprečava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija, koje se često javljaju uz sezonske alergije. Na prirodan i bezbedan način priprema organizam da blaže reaguje na alergene i postepeno povećava toleranciju organizma na njih.

Crni Kim deluje povoljno i na kardiovaskularni sistem. Jačanjem zida krvnih sudova i povećavanjem njihove elastičnosti dovodi do regulacije arterijskog pritiska. Studije su pokazale da primena ulja crnog kumina dovodi do snižavanja ukupnog holesterola, triglicerida i vrednosti takozvanog lošeg (LDL) holesterola. Može se koristiti za snižavanje vrednosti šećera u krvi tako što stimuliše pankreas da luči insulin i povećava osetljivost ćelija na njega. Poseban efekat pokazuje kod dijabetesa tipa 2.

Poslednjih godina istraživanjima je dokazano i antitumorsko dejstvo crnog kumina, te se on može koristiti i kao pomoć u lečenju karcinoma jer deluje direktno na maligne ćelije i jača odbrambenu moć organizma.

Prema najnovijim istraživanjima Dr Petera Šlajhera (Dr Schleicher) obavljenim u Nemačkoj, ulje crnog kima ili kumina (Nigella Sativa), sadrži vredne polinezasićene masne kiseline i oko 100 različitih aktivnih sastojaka, npr.: nigelon koji opušta mišiće i širi bronhije – veliko olakšanje za astmatičare; timocinon pojačava lučenje žuči, ublažava preveliku kiselost organizma, smanjuje holesterol, i pomaže kod problema probave; iz gama-linoleinske kiseline, telo proizvodi moćnu protiv-upalnu i protiv-alergijsku supstancu prostaglandin E1 (PGE1), a arašidna kiselina, proizvodi prostaglandin E2 (PGE2) koji pokazuje jako bronho-opuštajuće delovanje, ima i terapeutsko delovanje kod alergijske astme.

Svi ovi sastojci objašnjavaju fantastičan učinak koji ima ova biljka jer je poznato njeno blagotvorno dejstvo i na dermatološke probleme, ekcem posebno. Takođe ima antibakterijsko i fungicidno dejstvo, sprečava gojaznost, opadanje kose, jednom rečju, povoljno deluje na zdravlje organizma u veoma širokom spektru.

Savremene loše navike u ishrani, zagađena sredina i stres razaraju naš imunološki sistem. Ovo oslabljenje imuniteta dovodi do bolesti kao: alergije , atopic ekcema (Neurodermitis), psorijaze, bronhijalne astme, bronhitisa i problema debelog creva. Dobar imunološki sistem uništava mnoge štetne mikrobe i bolesti se više na javljaju. Hrana oplemenjena uljem crnog kumina ili kao terapija kroz period od minimalno 2-6 meseci kombinovana sa zdravim načinom života uništava simptome bolesti i čak sasvim leči od bolesti.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Hladno ceđeno nerafinisano ulje crnog kima 250 ml Healthy market“