Hlorela prah 200gr We Are One

1.700,00 rsd

Opis

Hlorela prah 200gr We Are One

HLORELA jedna od retkih jestivih slatkovodnih algi

Hlorela(Chlorella) alga je jednoćelijska, okruglasta alga zelene boje, koja raste u slatkim vodama i jedna od retkih jestivih vrsta vodenih algi na svetu. Danas ovu biljku nazivaju i superhranom, jer sadrži prehrambeni dodatak izuzetno visoke nutritivne vrednosti.

Hlorela je jednoćelijska zelena alga koja naseljava slatke vode i predstavlja moćan izvor aminokiselina, vitanima C, E i B kompleksa, beta-karotena, kao i minerala poput kalijuma, fosfora, magnezijumacinka, gvožđa.

Dokazano je da hlorofil poboljšava cirkulaciju, povećava nivo hemoglobina, čisti jetru od otrova i teških metala. Ima protivupalno, antioksidantno i regenerativno svojstvo. Upravo zahvaljujući bogatom sadržaju hlorofila, ali i uravnoteženom odnosu hranljivih materija, nutricionisti smatraju da će hlorela biti hrana budućnosti.

Pomaže čišćenje organizma od teških metala i opasnih supstanci, kao što su živa, olovo, aluminijum, fluor, kadmijum, uranijum. Smanjuje apsorpciju ovih i drugih štetnih materija koje se mogu naći i u svakodnevnim prehrambenim proizvodima.

 

Ova mala zelena alga smanjuje posledice oksidativnog stresa, izazvanog zagađenjem okoline i lošom ishranom. Antioksidativno dejstvo duguje visokoj koncentraciji vitamina A i C, koji neutrališu slobodne radikale odgovorne za razvoj mnogih bolesti i prerano starenje. Takođe, poboljšava kvalitet kože, korisna je kao prevencija malignih bolesti, dok neke medicinskestudije potvrđuju njenu korisnu ulogu i u borbi protiv Alchajmerove bolesti i demencije.

Zahvaljujući tome što uravnotežava hormonsku sliku i metabolizam, hlorela je korisna i kada je reč o topljenju sala i mršavljenju, jer pritom snabdeva organizam visokokvalitetnim proteinima i vlaknima, stvara osećaj sitosti i povećane energije.

Utiče i na smanjenje vrednosti holesterola i šećera u krvi. Tokom mršavljenja dolazi do oslobađanja nekih toksičnih materija, a hlorela ubrzava njihovo izbacivanje iz tela.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Hlorela prah 200gr We Are One“