Indijski orah pečeni 1kg

2.300,00 rsd

Opis

Indijski orah pečeni 1kg

Indijski orah sadrži vrstu flavonoida koji se zove proantocijanidin, a to jedinjenje ima visok sadržaj bakr. On prosto izgladnjuje ćelije tumora, jer im ne daje potrebnu hranu za njihv razvoj.

Sadrži zdrave mononezasićene masti koje su dobre za zdravlje kardiovaskularnog sistema.  On takođe ima snažne antioksidanse koji drže srce podalje od raznih bolesti. 

Ustanovljeno je da izuzetno koristan za kontrolu nivoa šećera u krvi, što je značajno u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2. 

 Odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika po telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema.

Nedostatak gvožđa može dovesti do zamora tela, anemije, kao i povećane osetljivosti na infekcije i razne bolesti.Dobar je izvor dijetetskih vlakana, koja pomažu da se hrana lakše vari.  

Odličan izvor magnezijuma, koji se nalazi na površini kostiju i sprečava kalcijum da uđe u nervne ćelije, održavajući krvne sudove i mišiće opuštenim i zdravim. Deficit magnezijuma može dovesti da kalcijum prodre u krvne sudove, što za posledicu ima povišeni krvni pritisak i glavobolju.

Odupire se ćelijama raka

Indijski orah sadrže vrstu flavonoida koji se zove proantocijanidin, a to jedinjenje ima visok sadržaj bakra. Jedna porcija indijskog oraha obezbeđuje 37,5 odsto preporučenog dnevnog unosa bakra koji pomaže u borbi sa kancerogenim ćelijama. On prosto “izgladnjuje” ćelije tumora, jer im ne daje potrebnu hranu za njihv razvoj.

Obezbeđuje zdravlje srca

Sadrži zdrave mononezasićene masti koje su dobre za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Našem telu trebaju hranljive materije iz svih grupa namirnica, uključujući i masti, pa je indijski orah jedna od njih. On takođe ima snažne antioksidanse koji drže srce podalje od raznih bolesti. Ovde valja pomenuti i da indijski orah ne sadrži holesterol.

Pomaže dijabetičarima

Ustanovljeno je da indijski orah ekstrakt izuzetno koristan za kontrolu nivoa šećera u krvi, što je značajno u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2. On sadrži male količine šećera koji su potpuno bezbedni za dijabetičare. Ovaj orah će značajno smanjiti i nivo triglicerida kod dijabetičara što im pomaže da se uspešnije bore sa problemom šećera u krvi.

Sprečava anemiju

Indijski orah je odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika po telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema. Nedostatak gvožđa može dovesti do amora tela, anemije, kao i povećane osetljivosti na infekcije i razne bolesti.

Potpomaže lakše varenje

Dobar je izvor dijetetskih vlakana, koja pomažu da se hrana lakše vari. Međutim, prekomerno konzumiranje ove namirnice može da izazove nadimanje i probleme sa gasovima, tako da treba biti oprezan i ne preterivati sa ovom prilično ukusnom grickalicom.

Saradnik pri mršavljenju

Indijski orah se efikasno bori u procesu mršavljenja. Iako je bogat mastima, ipak su to one dobre masti, koje su organizmu više nego potrebne i korisne.

Prirodni antidepresiv

Ovaj orah se slobodno može uvesti kao tretman u lečenju depresivih stanja, jer se pokazao kao dobar antidepresiv. On sadrži aminokiselinu koja pomaže da se smiri nervoza i na umu uvek budu samo pozitivne misli koje pokreću pozitivnu energiju.

Odličan za oči

Konzumacija indijskog oraha korisna je za zdravlje očiju, jer sadrži male količine zea-ksanitina, važnog antioksidansa, koji se selektivno apsorbuje u mrežnjači oka. Ovo našim očima daje zaštitu pri filtritranju UV-zraka i sprečava starosne degenerativne promene na oku.

Čuva nervne ćelije

Indijski orah je odličan izvor magnezijuma, koji se nalazi na površini kostiju i sprečava kalcijum da uđe u nervne ćelije, održavajući krvne sudove i mišiće opuštenim i zdravim. Deficit magnezijuma može dovesti da kalcijum prodre u krvne sudove, što za posledicu ima povišeni krvni pritisak i glavobolju.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Indijski orah pečeni 1kg“