Kakao masa Criollo 100gr organic Just Superior

480,00 rsd

Opis

Kakao masa Criollo 100gr organic Just Superior

Za vašu dušu i telo, pravo iz srca Perua, od autohtonog zrna, tradicionalno pretvorenog u najčistiju formu kakaoa, kakav se koristio vekovima kao deo drevnih isceljujućih praksi.

 Sastojci: 100% organska kakao masa iz Perua u obliku diskova. 

 • Organska Superior 100% kakao masa Criollo u diskovima (100% crna čokolada)
 • Idealno za autentičan napitak, kao zamena za kafu, za dodatak smutijima i kašama, i za korišćenje u receptima kao crna čokolada za kuvanje ili kao čokoladne mrvice.
 • Napravljena od 100% kakao zrna, autohtone sorte Criollo iz srca Perua, tradicionalnim metodama bez upotrebe visokih temperatura i agresivnih metoda obrade.
 • Visok nivo antioksidanata, flavanoida, minerala, zdravih masti i esencijalnih aminokiselina.
 • Direktno sa plantaža – garantovana čistoća, poreklo i svežina
 • Autohtona sorta očuvane genetike – garantovani efekti na zdravlje uz kompleksan ukus i divnu aromu pravog Criollo zrna.
 • Obogatite život ovom drevnom biljkom u njenom izvornom obliku, koja predstavlja istinski prirodni lek za dušu i za telo, a savršeno se uklapa i u sve zdrave recepte.  

  Superior kakao masa (kakao pasta ili 100% crna čokolada netemperirana) se pravi od najfinijeg 100% čistog zrna peruanske autohtone sorte Criollo, tradicionalnim i hladnim postupkom obrade. Na ovaj način se dobija autentičan i originalni kakao u svojoj najčistijoj formi.

 • Pažljivo odabrana zrna očuvane genetike, iz izvornog podneblja – srca Perua, se na poseban način suše i fermentišu, nakon čega se, bez upotreba visokih temperatura, melju u potpuno čistu masu, bez dodavanja i bez oduzimanja bilo čega.

  Superior kakao masa ima višestruku namenu:

  1) Koristi se kao superhrana – može se samostalno grickati, i dodavati u smutije i kaše;

  2) Koristi se kao crna čokolada za kuvanje – u raznim slatkim receptima (za čokoladne mafine, vafle, torte i kolače); za različite čokoladne prelive; za pravljenje najbolje domaće čokolade; kao dekoracija keksa i kolača (usitnjen kao čokoladne mrvice/komadići).

  3) Koristi se za originalni kakao napitak, kakav se pije tokom ceremonija, ili kao zamena za kafu.

 • Da li ste nekad želeli da zamenite kafu sa nečim jednako efektnim, što vam pruža jednako uživanja?

  Topla šolja originalnog i čistog napitka od ove biljke će vam pružiti više energije tokom dana, veći fokus i alertnost i u isto vreme osećaj smirenosti, i to bez padova energije i blage anksioznosti koje kafa stvara kod nekih ljudi. Kada je Kortez prvi put doneo kakao u Evropu, napisao je: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“

  Poboljšajte vaše mentalno zdravlje unoseći harmoniju, mir i lakoću u vaš svakodnevni život.

  Dodatak 100% čiste i organske kakao mase pažljivo odabrane sorte u svakodnevnu ishranu će uticati pozitivno na vaše unutrašnje stanje pomoću brojnih biološki aktivnih komponenti zbog kojih je ova biljka i nazvana hranom bogova i zbog kojih se koristi već hiljadama godina.

  Biljka koja u isto vreme čuva zdravlje duše i tela!

  Sa jedne strane, pažljivo procesiran organski proizvod je bogat zdravim mastima, proteinima, mineralima, i mnoštvom fitontrijenata (polifenolima pre svega). Zbog ovakvog prirodnog koktela nutrijenata, naučno je potrvđeno da konzumacija organskog, čistog kakaoa utiče pozitivno na zdravlje srca i krvnih sudova, na pritisak, insulinsku rezistenciju, raspoloženje, kognitivne funkcije i inflamaciju u telu.

 • Sa druge strane, ova biljka se od davnina koristila u drevnim ritualima kao sveta biljka koja “otvara srce”. I danas se koristi u istu svrhu u takozvanim kakao ceremonijalima. Za ove svrhe se koristi isključivo kakao masa napravljena od autohtonih sorti, bez ikakvih dodataka, koja nije temperirana (korak u proizvodnji čokolade) i gde nije primenjena nijedna agresivna metoda prerade.

  Upravo takva je organska Superior 100% kakao masa.

  Naša kakao masa pripada sorti Criollo, iz Perua, jednoj od najcenjenijih na svetu. Za vas smo pronašli peruanskog proizvođača, koji decenijama direktno sarađuje sa istim malim plantažama organskog kakaoa, i posluje po principima fer trgovine. Just Superior je usko specijalizovan za kakao, i nudi vam isključivo proveren i najkvalitetniji proizvod jedinstvenog porekla.

  100% peruanska Criollo organska kakao masa

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kakao masa Criollo 100gr organic Just Superior“