Kamilica čaj 50gr Bilje Borča

270,00 rsd

Kategorija:

Opis

Kamilica čaj 50gr Bilje Borča

Kamilice ima na svim kontinentima, dakle može se pronaći u svim krajevima, veoma je rasprostranjena biljka. Podaci govore da je kamilica pronađena na području Evrope, ali danas se može naći i u Aziji, ali i u drugim delovima sveta. Za sve koji ne znaju – dve boje dominiraju na cvetovima kamilice – bela i žuta. Listići su beli, a sama sredina je žuta.

Kamilica – lekovita svojstva

Mnogi problemi mogu biti rešeni ili ublaženi upotrebom kamilice. Može se reći da se najčešće kamilica korsti kada dolazi do nekih vrsta zapaljenja. Kada govorimo o nekim blažim problemima, kamilica vam svakako može pomoći da lepše zaspite, dakle umiri vas pred spavanje i omogući da lepše duže i u kontinuitetu izgurate noć, što je za nekog pojam. Zatim, postoje i ti neki malo ozbiljniji problemi, koje može rešiti kamilica. Naime, tu se ubrajaju problemi sa otežanim disanjem, bronhitisom, prehladom, bolom u grlu, intenzivnim kašljem i ostalim infekcijama koje se javljaju u tom području. Kamilica pomaže i u slučajevima kada dođe do groznice, koja nastaje kao posledica prehlade, gripa i sličnih stanja. Oslabljen imunitet zaista zahteva prirodne lekove poput kamilice.

Takođe, lekovita svojstva kamilice vezuju se i za bolesti bubrega i jetre, debelog creva, creva generalno i želuca. To znači da kamilicu možete koristiti i kada imate neke probleme sa stomakom, grčevima, bolovima u stomaku. Kamilica može da reši i nadutost.

Ono što mnogi ne znaju jeste da kamilica pomaže i u poboljšanju psihičkog stanja, obzirom da je neki stručnjaci preporučuju kao sastavni lek kod lečenja depresije.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kamilica čaj 50gr Bilje Borča“