Kinoa bela 500gr organic Beyond

750,00 рсд

Opis

Kinoa bela 500gr organic Beyond

Biljka južne Amerike čije se sitne semenke koriste u ishrani već preko 6000 godina,a zbog sličnog načina uzgoja i upotrebe svrstava se u žitarice.

Kinoa je vrlo vredna i hranjiva namirnica koju je preporučljivo uvesti u svakodnevnu ishranu.

Sastav: 100 g kinoe ima 360 kcal. Sadrži 14,65 g proteina, 42,04 g ugljenih hidrata i 14,76 g masti. Ne sadrži gluten, pa je mogu koristiti i oboleli od celijakije.

Kinoa sadrži više belančevina od ječma ili prosa, a po količini i uravnoteženosti aminokiselina usporediva je sa sojom. Sadrži i visoku količinu kalcijumak, kalijuma magnezijuma, gvožđa, vlakana, B-vitamina, E-vitamina.Kinoa obiluje dobrim, nezasićenim mastima, ali zato sadrži manje ugljenih hidrata nego većina žitarica.

Lekovito delovanje:

Kinoa blagotvorno deluje protiv migrene (magnezijum opušta krvne sudove, zbog čega pomaže i u slučajevima visokog pritiska), Budući da kinoa ima izuzetno nizak glikemijski indeks, ona je odličan izbor za osobe koje imaju problema sa šećerom u krvi i viškom kilograma, a bogatstvo u amino kiselini lizinu podstiče rast i oporavak tkiva Upravo zbog toga kinoa je savršena za decu, rekonvalescente i sve koji vode računa o svom zdravlju.

Način upotrebe:

Zrno kinoe je prirodno presvučeno tankim slojem saponina koji ga štiti od jakog vetra, žarkog sunca, hladnih noći i ostalih teških uslova u kojima raste. Saponin se uklanja pre pakiranja ali ga neznatna količina ostane, stoga je kinou pre kuvanja potrebno isprati kako se ne bi pokvario ukus jela. No imajte na umu da će unatoč tome kinoa zadržati svoju specifičnu blagu gorčinu zbog koje je mnogi i vole!

Kinoa se može jesti sama ili u kombinaciji sa drugim žitaricama. Od jedne šoljice suve kinoe dobit ćete tri kuvane. Kinou možete dodati u svoju omiljenu čorbu ili supu, ili jelo od povrća, baš kao što biste dodali pirinač ili neku drugu žitaricu.

Kako se kuva:

Dodati jedan deo kinoe u dva dela hladne vode. Voda se dovede do ključanja, a potom krčka 10-20 minuta.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kinoa bela 500gr organic Beyond“