Kokosov puter 170gr Granum

350,00 rsd

Kategorija:

Opis

Kokosov puter 170gr Granum

Kokosov puter nije isto što i kokosovo ulje. Dok se kokosovo ulje dobija ceđenjem ulja iz ploda kokosa, kokosov puter se dobija mlevenjem celog ploda kokosa. To znači da imaju bitno različit sastav. Za razliku od kokosovog ulja čiji sastav čine 100% masti, Granumov kokosov puter sadrži pored masti (61.9%), i vlakna. Kao i kod kokosovog ulja, najzastupljenija masna kiselina je laurinska masna kiselina. Zanimljivo je da je kokosovo ulje najbogatiji izvor laurinske kiseline posle majčinog mleka, gde igra važnu ulogu u razvoju imunološkog sistema kod novorođenčadi.

Kokosov puter ima široku primenu u kulinarstvu. Za razliku od kokosovog ulja, ne koristi se za prženje i dinstanje, ali ga zato prefinjen ukus, kremasta konzistencija i vezivna svojstva čine nezaobilaznim sastojkom u mnogim istočnjačkim kuhinjama, kao i u veganskim poslasticama, od mafina i smutija do filova i preliva.

Upotreba: Kokosov puter se može koristitit kao namaz za hleb ili tost, sam ili kombinovan sa džemom ili medom. S obzirom da je odlična zamena za jaja i mleko, može se koristiti u pripremi bezbroj veganskih i posnih poslastica.

Sastav: 100% kokos

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kokosov puter 170gr Granum“