Kokosov šećer 400gr The Best Of Nature

700,00 rsd

Kategorije: ,

Opis

Kokosov šećer 400gr The Best Of Nature

Kokosov šećer se dobija od cveta palme Coco Nucifera koja raste u Indiji, Južnoj Americi i tropskim oblastima Pacifika. U tim delovima sveta je i te kako prisutan u ishrani i smatra se najboljim zaslađivačem.

Nektar cveta, koji je blago sladak, se skuplja i zagreva na teperaturi od oko 40 stepeni. Isparavanjem se dobijaju nerafinisani kristali šećera u kojima su sačuvane hranljive supstance. Braon boja i originalan, karamel  ukus kokosovog  šećera potiču prvenstveno od načina proizvodnje.

Skupljanje nektara je veoma stara tradicija, koja zahteva veliko umeće i fizičku spremnost. Palme mogu narasti i do 30 metara u visinu. Sok se skuplja u posudama od bambusa. Cvet se zareže i tečnost polako kaplje u posudu.

  • Nizak glikemijski indeks između 24,5 po evropskoj skali 35 po američkoj. GI belog šećera je 70.
  • Odličan je Izvor antioksidansa,  dobar je borac protiv slobodnih radikala.
  • Glavna odlika kokosovog šećera je nizak glikemijski indeks. Inulin je vlakno koje se nalazi u ovom priprodnom zaslađivaču.

    Studije pokazuju da inulin usporava apsorbciju glukoze. Kod osoba sa dijabetesom tipa II primećeno je kako održava nizak nivo šećera u krvi. Takođe smanjuje nivo malondialdehida, pokazatelja oksidativnog stresa i pospešuje stvaranje antioksidanasa.

  • Inulin stimuliše i razvoj bifidobakterija. One  regulišu narušenu crevnu floru i  održavaju ravnotežu između korisnih i štetnih bakterija, virusa i parazita.

    Smatra se sporim šećerom koji se polako pretvara u glukozu i postepeno oslabađa energiju. On je idealan zaslađivač za sportiste. Osim što je prepun zdravstvenih benefita, njegov ukus je neodoljiv.

  • Vitamini  B komlpeksa obezbeđuju dobar rad metabolizma, učestvuju u detoksifikaciji organizma , održavuju zdravlje kože i mišića. Suzbijaju bakterije i poboljšavaju rad nervnog sistema.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kokosov šećer 400gr The Best Of Nature“