Kurkuma 100gr organic Think Green

370,00 rsd

Opis

Kurkuma 100gr organic Think Green

Kurkuma je višegodišnja zeljasta biljka, poreklom iz Azije. Pripada porodici đumbira, a najćešće se koristi kao začin. Koristi se i kao aditiv u proizvodnji sira, jogurta, putera, margarina i senfa.
Glavni aktivni sastojak kurkume je alkaloid kurkumin od koga i potiče izrazito žuta boja. Međutim pored kurkumina u korenu kurkume se nalaze i ugljeni hidrati, proteini, minerali, esencialna ulja i smole. Svi zajedno sinergistički deluju i pojačavaju dejstvo kurkumina. Kurkuma ima veoma široku lepezu delovanja: antioksidativno, protivupalno, antivirusno, antibakterijsko, antimikotičko, antikancerogeno… Postoji dosta naučnih radova i istraživanja koja ovo potvrđuju. Doktori je danas često savetuju kao deo terapije i prevencije malignih bolesti, dijabetesa, alergija, artritisa, Alchajmera…itd.

Kao začin kurkuma se najčešće koristi za pripremu pilava i svih vrsta mahunarki jer sprečava nadutost i pospešuje varenje.
Sve danas poznate prirodne i alternativne medicine vode poreklo iz Ajur-vede nauke koja objašnjava lekovitost kurkume time što ona poseduje ljut, gorak i opor ukus i zagrevajuću energiju. Po Ajur-vedi ljut ukus ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti i toksina, pospešuje krvotok i varenje hrane. Gorak ukus je sredstvo protiv trovanja, kožnih bolesti, upala i temperature. Eliminiše toksine, čireve, svrab, čisti matericu i uterus. Opor ukus steže i zaceljuje, zaustavlja krvarenja, jača zube i desni, ubrzava zarastanje rana i zaustavlja dijareju. Zagrevajuća energija zagreva telo, pospešuje pokretljivost zglobova i mišića, ubrzava metabolizam i daje lepši izgled kože. Zbog svega ovoga kurkuma se u Ajur-vedi koristi za lečenje kožnih bolesti, upalnih procesa u ustima i grlu, za razlaganje sekreta u sinusima i plućima.

Zbog velike količine vitamina i minerala, kurkuma ima nespornu nutritivnu vrednost. Sadrži i vitamine B6 i B3, folnu kiselinu, a od minerala najviše kalijum, gvožđe i mangan.

Nađite način da je unosite redovno u svoj organizam. Kombinujte je sa povrćem, salatama, mesom, ribom ili je dodajte u smuti ili šejk.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kurkuma 100gr organic Think Green“