Kurkuma prah 100gr organic We Are One

370,00 rsd

Opis

Kurkuma prah 100gr organic We Are One

Kurkuma organska (Curcuma longa) je korenasta biljka iz porodice đumbira. Jedan od najmoćnijih prirodnih lekova čiji je  aktivni sastojak kurkumin „sveti prah“ kako ga u Indiji  zbog čudesnog učinka na celi organizam.

Prepoznatljiva je kao začin a koristi njen sušeni i mleveni korijen. Karakterističnog je jakog ukusa te žute boje. Ostavlja tragove na odeći i koži.

Sastav :

100% organska kurkuma u prah

Za živu boju praha iz korena kurkume zasluge pripadaju kurkuminu, jednom od sastojaka kurkume. Kurkuma se često upotrebljava za podsticanje apetita. Pored toga, podupire funkciju jetre.

Kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna dejstva. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, Kurkumin je čak efikasniji od uobičajenih protivupalnih lekova.

On uspešno blokira NF-kB, molekul koji putuje do jezgra ćelija i koji, kako se veruje, igra bitnu ulogu u brojnim hroničnim zapaljenjima. Tajna je u bioaktivnoj supstanci koja se bori sa zapaljenjem na nivou molekula.

Kurkuma drži dijabetes pod kontrolom

Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2. Pre upotrebe kurkume treba se posavetovati sa lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.

Kurkuma i artritis

Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Reumatoidni artritis je veoma rašireno oboljenje, koje se ispoljava u nekoliko različitih tipova, čija je zajednička crta – upala zglobova.

Istraživanja koja su obuhvatila osobe koje boluju od reumatoidnog artritisa – pokazala su daje kurkumin u svim kombinacijama efikasniji od regularnog leka.

Dokazano je da biljka kurkuma ima blagotovrno dejstvo u slučaju raka prostate jer sprečava rast i prevenira formiranje tumorskog tkiva, a to važi i za karcinom dojke i maligni melanom.

Potvrđeno je takođe da je odličan prirodni čistač jetre i da sprečava nastanak  i usporava napredovanje ajchajmlerove bolesti jer uklanja štetni plak nataložen u mozgu.

Povoljno i blagotvorno deluje na sve organe u našem organizmu,a najbolje rezultate postiže kod reumatoloških oboljenja. Kurkuma začin pomaže da efikasno otklonimo bolove u zglobovima, kostima i mišićima.

Poboljšava njihovu pokretljivost jer ima izuzetan efekat. Kurkuma kao lek se često  preporučuje za reumatoidni astritis kao obavezni dodatak uz terapiju. Brojne su i druge koristi  za zdravlje kod ove biljke,evo nekih od njih:

Brojno blagotvorno dejstvo:

        
 • odžava nivo  holesterola
 • pomaže stvaranje krvi, cirkulaciju i funkciju srca
 • pomaže imuni sistem i ima važna antioksidativna svojstva
 • sprečava trombozu i krvne ugruške
 • pomaže pluća i gornje disajne puteve
 • pomaže normalno stanje jetre
 • pomaže funkcioniranje živčanog sistema
 • obnavlja moždane ćelije
 • sprečava gastritis
 • pomaže kod menstrualnih grčeva
 • leči kožna oboljenja
 • leči depresiju

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kurkuma prah 100gr organic We Are One“