Laneno brašno 500gr Interpak

150,00 rsd

Opis

Laneno brašno 500gr Interpak

Laneno brašno se dobija na specifičan način. Prvo se iz semena lana cedi laneno ulje, a zatim se ostatak od zrna samelje. Laneno brašno apsorbuje i eliminiše toksine, smanjuje nivo holesterola u krvi. Zahvaljujući pozitivnom dejstvu vlakana na digestivni trakt, reguliše crevnu floru koju ujedno i obnavlja, eliminišući toksine iz organizma. Naročito se preporučuje protiv zatvora. Korišćenjem lanenog brašna u svakodnevnoj ishrani kontrolišete telesnu težinu i smanjujete osećaj gladi, smanjujete rizik od nastanka srčanih bolesti, karcinoma, moždanog udara i dijabetesa. Na ovaj način ćete obogatiti Vaš organizam esencijalnim masnim kiselinama, vlaknima i lignanima. Vlakna u lanenom brašnu su zadužena za osećaj sitosti. Preporučljiv je veći unos vode u organizam, pri korišćenju lanenog brašna, radi boljeg učinka.

Upotreba lanenog brašna treba biti umerena i postepena. Preporučuje se prvenstveno po kašičica dnevno uz pahuljice, jogurt… Hleb od lanenog brašna je veoma zdrav i koristan. Takođe, laneno brašno se može koristiti i u kombinaciji sa drugim vrstama brašna, za izradu peciva i drugih specijaliteta od brašna.

Laneno brašno je bogato uljem, iako se ceđenje semena vrši pre mlevenja. Zbog toga je preporučljivo čuvati ga na hladnom i suvom mestu – u frižideru ili zamrzivaču, da ne bi došlo do toga da se pre isteka roka upotrebe užegne i pokvari.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Laneno brašno 500gr Interpak“