Laneno ulje 250ml Hyperic

500,00 rsd

Kategorija:

Opis

Laneno ulje 250ml Hyperic

Laneno hladno ceđeno ulje koristi se u ishrani, ali i kao lek. Njegove zdravstvene koristi mnogo su veće od ostalih biljnih ulja

Sadrži alfa-linolensku kiselinu (ALA), jednu od esencijalnih omega-3 masnih kiselina, važnu u prevenciji bolesti srca, koja čini arterije elastičnijim i smanjuje krvni pritisak, ima važnu ulogu u prevenciji starenja mozga, može smanjiti nivo holesterola, kao i upale, zbog čega se smatra da je laneno ulje korisno za reumatoidni artritis i druge inflamatorne bolesti. Kažu da je jedna kašika lanenog ulja dovoljna kako biste zadovoljili dnevnu potrebu organizma za alfa-linolenskom kiselinom.

Ovo ulje olakšava zatvor, ali treba biti oprezan u dužini njegovog konzumiranja.

Konzumiranjem lanenog hladno ceđenog ulja možete poboljšati izgled vaša kože, tako što će ona postati glađa, hidriranija i manje osetljiva. Fenoli, flavonoidi i lignini, prisutni u ulju, poboljšavaju stanje folikula dlake, a zbog svog antioksidativnog svojstva štite i pospešuju zdrav rast ćelija na koži glave.

Neke studije pokazuju da konzumiranje ovog ulja utiče na smanjenje svraba, suvoće i zamora očiju, kao i da je pokazalo pozitivne rezultate u sagorevanju masti i pospešivanju mršavljenja.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Laneno ulje 250ml Hyperic“