Makadamija ulje 100ml Eterra

1.050,00 rsd

Kategorija:

Opis

Makadamija ulje 100ml Eterra

Zbog visokog nivoa magnezijuma pomaže opštem zdravlju kostiju, tkiva i ćelija, a stabilizuje i centralni nervni sistem i srčani ritam. Ovo ulje uopšte ne sadrži zloglasne transmasti. Sadrži isti broj kalorija kao i maslinovo ulje, i to 120 po supenoj kaši

Neobični orašasti plod mnogi smatraju nezamenljivim za dobro zdravlje, a njegovo ulje je na ceni zbog visokih prehrambenih i lekovitih vrednosti Ulje je bogato oleinskom kiselinom za koju je dokazano da smanjuje upalne procese u organizmu, poboljšava memoriju, povećava nivo testosterona, umanjuje simptome astme i loš holesterol Većina ljudi zna koje su sve blagodeti zdravih masti u koje spada Ulje makadamije, a to su, pre svih, snižavanje holesterola, smanjenje upala i rizika od srčanih oboljenja.

Zato posebno treba obratiti pažnju na podatak da ovo ulje sadrži najveći nivo nezasićenih masti u poređenju sa drugim uljima. Jedna njegova kašika u sebi ima 11 grama nezasićenih masti, dok kašika maslinovog ulja sadrži 9,8 grama. Bogato je oleinskom kiselinom za koju je dokazano da smanjuje upalne procese u organizmu, poboljšava memoriju, povećava nivo testosterona i umanjuje simptome astme. Oleinska kiselina je takođe jedan od izvora „dobrog“ HDL holesterola i ima sposobnost da smanji nivo „lošeg“ LDL holesterola.

Mononezasićene kiseline poznate su i po tome što štite od nekolikih vrsta raka i srčanih bolesti i smanjuju rizik od metaboličkih poremećaja, kao što su rezistencija na insulin i dijabetes.

Istraživanja na dijabetičarima pokazalo je da pacijenti imaju manje oscilacija u vrednostima šećera u krvi ako njihova ishrana sadrži dovoljno mononezasićenih kiselina. Ulje makadamije sadrži i vitamine E i A i skvalen, koji služi za sintezu vitamina D i štiti od UV zraka.

Zbog visokog nivoa magnezijuma pomaže opštem zdravlju kostiju, tkiva i ćelija, a stabilizuje i centralni nervni sistem i srčani ritam. Ovo ulje uopšte ne sadrži zloglasne transmasti. Sadrži isti broj kalorija kao i maslinovo ulje, i to 120 po supenoj kašiki ulja. Ono u čemu Ulje makadamije uveliko prednjači ispred maslinovog, jeste viša tačka zagrevanaja, i to za 6,6˚C. To znači da ovo ulje možete

koristiti na visokim temperaturama bez bojazni da će „dobre“ masti i lekovita svojstva sagoreti. Slobodno ga možete koristiti kako za dinstanje, tako i za prženje.

I na kraju, jedan od razloga zbog kog bi trebalo da koristite ovo ulje jeste ukus koji neodoljivo podseća na makadamija orahe od kojih se pravi.

Prednosti – pomaže kod mršavljenja – smanjuje rizik od srčanih bolesti – neguje kožu i kosu – učvršćuje kosti – smanjuje simptome alergije i astme – pomaže kod dijabetesa – štiti od nekolikih vrsta raka.

– Blago za kosu – Kosa žudi za nutrijentima iz Ulja makadamije. Mononezasićene kiseline iz ovog ulja štite teme i kosu od oštećenja, a brzo upijanje i duboko penetriranje pružaju kosi potrebnu

vlagu. Vitamin E pomlađuje i omekšava čak i onu najoštriju kosu, dok je palmitoleinska kiselina slična ljudskom sebumu.

– Melem za kožu – Ovo ulje specifično je po neuobičajeno visokom sadržaju palmitoleinske kiseline koja se nalazi u sastavu lipida mlade kože. Starenjem kože udeo ove kiseline opada, zbog čega je Ulje makadamije izrazito pogodno za negu zrele kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Makadamija ulje 100ml Eterra“