Matični sok Crna zova 500ml ŠljivkoHealthy Food

940,00 rsd

Kategorija:

Opis

Matični sok Crna zova 500ml Šljivko Healthy Food

U sačuvanim spisima čuvenog “oca medicine” Hipokrata,  se navodi da je zova “lek za grudobolju”. Na sličan način je zova korišćena i u staroj Grčkoj, kao i u starom Rimu. Poznati iscelitelji, farmaceuti i botaničari Dioskorides i Galen su zovu smatrali najlekovitijom biljkom. 
Tokom srednjeg veka zova je i dalje upotrebljavana kao lekovito sredstvo. Časna sestra Hildegard von Bingen, se bavila i botanikom i medicinom, a  lekovita svojstva crne zove je izučavala na samom početku 12. veka. Dr Martin Blochwich u svojim spisima tokom 17. veka, navodi 70 bolesti koje se mogu lečiti zovinim cvetom ili bobičastim plodom.

 Ekstrakt ploda zove deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.
Brojne studije i analize su potvrdile lekovitost crne zove i otkrile da njen plod sadrži preko 40 aktivnih sastojka, flavonoida, polifenola, minerala i vitamina.

Sok od crne zove se pravi tako što se sveže crne bobice prokuvaju, a potom gnječe i melju kako bi se dobio sok koji ima veoma prijatan ukus.
Zbog svojih antioksidativnih svojstava, koristi se da smanji holesterol u krvi, poboljša vid, unapredi zdravlje i snagu vašeg srca. Sok u sebi sadrži veliki broj značajnih supstanci, a neke od njih su organski pigmenti, tanin, karotenoidi, aminokiseline, vitamine A, B i C u velikim količinama.
Zahvaljujući bioflavonoidima, sok od bobica crne zove je odličan u sprečavanju i nastanku mnogih virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. Savetuje se da sok koriste osobe koje su obolele od raka ili side jer podiže i održava imuni sistem na visokom nivou.

Možete ga piti u koncentrovanom obliku, svakog dana u manjim količinama ili praviti miks sa drugim sokovima. Odličan je i kao sastojak u voćnom smutiju.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Matični sok Crna zova 500ml ŠljivkoHealthy Food“