Matičnjak list rinfuz 1kg

2.000,00 rsd

Kategorija:

Opis

Matičnjak list rinfuz 1kg

Matičnjak trava latinskog naziva Melissa officinalis je višegodišnja biljka koja pripada porodici nana. Listovi, koji imaju blagu aromu limuna, koriste se za pravljenje izvanrednih prirodnih lekova.

Kao takav, matičnjak se koristi sam ili kao deo različitih biljnih preparata. Može se upotrebiti za zaceljivanje rana i ožiljaka. Veoma je efikasan za poboljšavanje kognitivnih funkcija, regulisanje probave, a ukoliko se redovno koristi daje pozitivne rezultate i po pitanju rada srca i pluća.

Eliminiše stres

Naročito je dobro kada se matičnjak čaj za smirenje pije svakog jutra. Kao i kod problema sa anksioznošću poboljšava raspoloženje i omogućava lakše suočavanje sa svakodnevnim problemima i obavezama. Pored toga, preporučuje se ako imate i jake glavobolje i migrenu.

Ublažava simptome PMS-a

U kombinaciji sa lavandom, ovaj topli napitak uspešno deluje kad je predmenstrualni sindrom u pitanju. Pored toga pomaže i kod menstrualnih tegoba pošto uklanja bolove i grčeve u donjem delu stomaka.

Koristan je protiv nesanice

Kada se matičnjak pije zajedno sa valerijanom postaje savršen čaj za spavanje. Zajedno će opustiti napete nerve i pomoći će vam da lakše utonete u san. Ujutru ćete biti krepki i odmorni.

Poboljšava koncentraciju i pamćenje

Pomoćiće vam ukoliko imate slabu koncentraciju, naročito ukoliko učite, spremate ispite ili radite na rešavanju težih zadataka. U takvim situacijama, čaj od matičnjaka podstiče pravilan rad mozga i poboljšava pamćenje.

ČAJ OD MELISE DELUJE PREVENTIVNO KOD BOLESTI SRCA

Posebno treba napomenuti činjenicu da je čaj od matičnjaka za srce jako koristan. Može biti pravo rešenje za osobe koje imaju bilo kakve kardio-vaskularne bolesti i smetnje.

Naime, melisa ima veoma blagotvorno i lekovito dejstvo na srce i krvne sudove. Može rešiti različite probleme počev od:

Savetuje se da matičnjak čaj preventivno piju i zdrave osobe, jer će time značajno smanjiti šanse za dobijanje neke od bolesti srca.

ČAJ OD MATIČNJAKA DRUGE ZDRAVSTVENE DOBROBITI

Ubrzava proces lečenja simptoma prehlade i gripa. Zajedno sa medom smanjuje telesnu temperaturu, jača imunitet i pomaže organizmu da se oporavi.

Čaj od matičnjaka protiv demencije daje odlične rezultate, već nakon četiri meseca svakodnevnog konzumiranja. Samim tim, smanjuje se i mogućnost dobijanja Alchajmerove bolesti.

Pomaže kod problema sa želucem, jer u kombinaciji sa nanom i kamilicom reguliše normalno lučenje želudačne kiseline. Sprečava grčeve u stomaku, mučninu i povraćanje.

Čisti telo od toksina, eliminišući materije koje su štetne za naš organizam, naročito kada je uklanjanje oštećenja koja su uzrokovana oksidacijom.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Matičnjak list rinfuz 1kg“