Moringa prah 100gr organski proizvod Think Green

700,00 rsd

Opis

Moringa prah 100gr organski proizvod Think Green

Ovaj fantastičan dar prirode dolazi nam iz Azije. Svoju popularnost duguje činjenici da je trenutno jedan od najboljih lekova protiv anemije. Osim toga, ova biljka je efikasan saveznik u borbi protiv visokog krvnog pritiska. Uz to pokazala se korisnom i kada je jačanje kostiju u pitanju.
Ono što posebno impresionira svakoga ko se susretne sa ovim sjajnim proizvodom jeste to što je prepun esencijalnih aminokiselina, vitamina, minerala i antioksidanasa. Gledajući te karakteristike, možemo sa punim pravom reći kako je čak tri puta jača i efikasnija nego aronija. Zbog toga se često naziva i zeleno zlato.
U nekim kulturama ova biljka naziva se i drvo života, pre svega zbog svog lekovitog i blagotvornog dejstva. Ono po čemu se ona izdvaja jeste što obiluje korisnim materijama koje su preko potrebne ljudskom organizmu. Naime, u listovima se nalaze vitamin A (alfa i beta-karoten), kao i fantastičan kompleks B vitamina (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12). Moringa će vaše telo zaštititi od brojnih bolesti i ojačati imunitet.
Svakako je vredno spomenuti činjenicu kako prah obiluje proteinima. Oni su dragoceni za razvoj i održavanje zdravlja mišića, zglobova i kostiju. Najzastupljeniji su leucin, lizin, izoleucin, fenilanin, valin i metionin. Od  suštinske su važnosti za ubrzavanje metabolizma, regulaciju šećera u krvi, kao i za bolju cirkulaciju.
Uz proteine, prisutna su i brojna dijetetska vlaka, kojih ima čak četiri puta više nego u pšenici.
Zaista je malo reći kako je ovo lekovita biljka, iz prostog razloga što je ovo prava superhrana koja će imati balgotvorno dejstvo na vaše zdravlje. Budite sigurni kako će vam ovaj dar prirode mnogo pomoći u prevenciji i lečenju brojnih oboljenja.
Koristite ono što vam je priroda dala. Pošto se ova biljka naziva zeleno zlato, budite sigurni kako sasvim opravdano nosi to ime. Naime, moringa prah je jedan od najboljih čuvara vašeg zdravlja!

Moringa je antioksidans

Antioksidansi su jedinjenja koja deluju protiv slobodnih radikala u telu. Visok nivo slobodnih radikala može izazvati oksidativni stres, koji je povezan sa hroničnim bolestima kao što su bolesti srca i dijabetes tipa 2. Nekoliko antioksidativnih biljnih jedinjenja pronađeno je u listovima moringe, pa je zato moringa antioksidans. Pored vitamina C i beta-karotena, ovo uključuje i kvercetin, moćni antioksidans koji može pomoći u snižavanju krvnog pritiska. Tu je i hlorogena kiselina koja se takođe se nalazi u velikim količinama u kafi, a može pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi posle obroka. Jedna studija na ženama otkrila je da uzimanje 1,5 kašičice (7 grama) praha lista moringe svakog dana tokom tri meseca značajno povećava nivo antioksidansa u krvi. Ekstrakt lista moringe se takođe može koristiti kao konzervans za hranu. Povećava rok trajanja mesa smanjenjem oksidacije.

Moringa može da snizi nivo šećera u krvi

Pored toga što je moringa antioksidans, nekoliko studija pokazalo da moringa može pomoći u snižavanju nivoa šećera u krvi. Međutim, većina dokaza je zasnovana na studijama na životinjama. Postoji samo nekoliko studija zasnovanih na ljudima, i uglavnom su niskog kvaliteta. Jedna studija na 30 žena pokazala je da uzimanje 1,5 kašičice (7 grama) praha lista moringe svakog dana, natašte, tokom tri meseca smanjuje nivo šećera u krvi u proseku za 13,5 procenata. Druga mala studija na šest osoba sa dijabetesom otkrila je da dodavanje 50 grama listova moringe u obrok smanjuje porast šećera u krvi za 21 procenat. Naučnici veruju da su ovi efekti uzrokovani biljnim jedinjenjima kao što su izotiocijanati.

Ublažava upalu

Upala je prirodni odgovor tela na infekciju ili povredu. To je suštinski zaštitni mehanizam, ali može postati veliki zdravstveni problem ako se nastavi tokom dužeg vremenskog perioda. U stvari, trajna upala je povezana sa mnogim hroničnim zdravstvenim problemima, uključujući bolesti srca i rak. Većina celog voća, povrća, bilja i začina ima antiinflamatorna svojstva. Međutim, stepen do kojeg mogu pomoći zavisi od vrste i količine antiinflamatornih jedinjenja koja sadrže. Naučnici veruju da su izotiocijanati glavna antiinflamatorna jedinjenja u listovima, mahunama i semenkama moringe. Do sada su istraživanja bila ograničena na studije na životinjama, tako da tek treba dokazati da li moringa ima slične antiinflamatorne efekte kod ljudi.

Moringa se koristi za snižavanje holesterola

Visok holesterol je povezan sa povećanim rizikom od srčanih oboljenja. Na sreću, mnoga biljna hrana može efikasno da smanji holesterol u krvi. To uključuje laneno seme, ovas i bademe. Studije zasnovane na životinjama i ljudima pokazale su da moringa može imati slične efekte na snižavanje holesterola.

Može da nas zaštititi od toksičnosti arsena

Kontaminacija hrane i vode arsenom je problem u mnogim delovima sveta. Određene vrste pirinča mogu sadržati posebno visoke nivoe. Dugotrajno izlaganje visokim nivoima arsena može vremenom dovesti do zdravstvenih problema. Studije su povezale da dugotrajno izlaganje arsenu povećava rizik od raka i srčanih bolesti. Zanimljivo je da je nekoliko studija na miševima i pacovima pokazalo da lišće i seme moringe mogu da štite od nekih efekata toksičnosti arsena. Ovi rezultati su obećavajući, ali još nije poznato da li se to odnosi i na ljude.

Štiti i hrani kožu i kosu

Ulje semena moringe je korisno za zaštitu kose od slobodnih radikala i održava je čistom i zdravom. Moringa takođe sadrži proteine, što znači da pomaže u zaštiti ćelija kože od oštećenja. Takođe sadrži elemente za hidrataciju i detoksikaciju, koji takođe jačaju kožu i kosu.

Leči edem, štiti jetru, pomaže kod stomačnih tegoba

Edem je bolno stanje kada se tečnost nakuplja u određenim tkivima u telu. Anti-inflamatorna svojstva moringe mogu biti efikasna u sprečavanju razvoja edema. Moringa štiti i jetru od oštećenja izazvanih lekovima protiv tuberkuloze i može ubrzati proces njenog popravljanja.

Ekstrakti moringe sadrže svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju razvoja kancera. Takođe sadrži niazimicin, jedinjenje koje potiskuje razvoj ćelija raka. Ekstrakti moringe mogu pomoći u lečenju nekih stomačnih poremećaja, kao što su zatvor, gastritis i ulcerozni kolitis. Antibiotska i antibakterijska svojstva moringe mogu pomoći u inhibiciji rasta različitih patogena, a njen visok sadržaj vitamina B pomaže u varenju.

Čini kosti zdravijim, popravlja raspoloženje i vid, bori se protiv anemije

Moringa takođe sadrži kalcijum i fosfor, koji pomažu da kosti budu zdrave i jake. Zajedno sa svojim antiinflamatornim svojstvima, ekstrakt moringe može pomoći u lečenju stanja kao što je artritis, a takođe može da izleči oštećene kosti.

Smatra se da moringa pomaže u lečenju depresije, anksioznosti i umora. Moringa ima svojstva koja poboljšavaju vid zahvaljujući visokim nivoima antioksidanata. Moringa može zaustaviti širenje retinalnih sudova, sprečiti zadebljanje kapilarnih membrana i inhibirati disfunkciju mrežnjače.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Moringa prah 100gr organski proizvod Think Green“