Morska so krupna 1kg

80,00 rsd

Opis

Morska so krupna 1kg

Morsku so dobijamo procesom ispiranja slane vode iz mora, okeana i slanih jezera. Ovaj tip soli zadržava svoj oblik i krupnoću jer je proces obrade veoma kratak, pa možete primetiti oštre ivice na njenom zrnevlju. U zavisnosti od tipa vode zavisi i broj minerala koje ovaj začin sadrži u sebi. Krupna morska so je veoma popularna u restoranima. Veliki broj kuvara tvrdi da je bolja za pripremu hrame i da daje poseban “šmek“ zbog svoje neodoljive hrskavosti i jačine ukusa.

Možda će vam zvučati neverovatno, ali sa morskom solju možete izgubiti suvišne kilograme. Stvaraju se sokovi pomoću kojih se hrana brže vari te se na taj način znatno umanjuje mogućnost zatvora i debljanja.
Smanjuju se potrebe za insulinom, te se pomaže organizmu da održava optimalni nivo šećera u krvi. Dijabetičari bi upravo zbog toga trebali konzumirati ovu vrstu soli.

Verovatno ste naišli na više tipova mirišljave soli koja se stavlja u kupku. Slana voda ima terapeutska dejstva i na taj način obezbeđuje ugodan san. Ukoliko ovo još uvek niste probali, naš savet vam je da to učinite što pre, i na kratko vreme zaboravite negativne stvari koje vas okružuju.

Ojačava imuni sistem, na taj način ćete spremnije dočekati sezonu gripa, i postajete otporniji na neke alergije.
Pomaže i pravilnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema. Umanjuje nivo lošeg holesterla u krvi, normalizuje krvni pritisak. Najbolje je reća da vas u velikoj meri štiti od bolesti srca i umanjuje šanse za nastanak infarkta.

Korisna je za respiratorni sistem, smanuje upale te usporava izlučavanje sluzi, i olakšava disanje.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Morska so krupna 1kg“