Muskat orah+rende 10gr

160,00 rsd

Kategorija:

Opis

Muskat orah+rende 10gr

Muskatni  orah svojom bogatom aromom daje pun ukus jelima od piletine, a posebno čorbama kako od telećeg mesa tako i od jagnjećeg mesa. Dodaje se spanaću, barenom krompiru kao i pečurkama. Odlično se slaže sa biberom, lukom i lovorovim listom. Posebno se koristi za kuvano žito.

Plativoo

Lekovita svojstva
U zemlji porekla – Indiji, muskatni orah ima dugu tradiciju lečenja, a njegova lekovita svojstva sve više se cene i u savremenoj fitoterapiji. Ovaj začin ima antibakterijsko dejstvo, veoma je efikasan u lečenju infekcija usta i desni, a najbolji je prirodni lek protiv gingivitisa.
Mleveni plod olakšava varenje, ublažava gorušicu, otklanja gasove, snižava nivo holesterola i masti u krvi, leči dijareju i gastroenteritis. Zbog antiupalnog dejstva, fitolekovi sa muskatnim orahom preporučuju se kao dopunsko sredstvo za lečenje bolesti unutrašnjih organa. Ovaj blagotvorni začin opušta mišice, relaksira telo i ima umirujuće dejstvo. Preparati sa muskatnim orahom pomažu u lečenju ekcema, a topli oblozi smanjuju tegobe izazvane reumatizmom. Muskatni orah poznat je i kao snažan afrodizijak, zbog čega se eliksiri na bazi ovog začina prepisuju muškaracima sa oslabljenom seksualnom funkcijom

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Muskat orah+rende 10gr“