Papaja prah lista 300gr Eterra

1.360,00 rsd

Kategorija:

Opis

Papaja prah lista 300gr Eterra

Ekstrakt lišća papaje pospešuje nastanak ključnih molekula vitalno važnih za regulaciju i jačanje imunološkog sistema u našem organizmu.

Prah lista papaje bogat je enzimom papainom, koji pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine da ne postanu toksični u crevima.

Prah lista papaje bogat je enzimom papainom i kimopapainom, koji pomažu varenje razlažući proteine iz hrane u amino-kiseline. Upotreba papaje nakon jela poboljšava varenje, sprečava nadimanje i hronične probavne smetnje (dispepsiju).

Kako starimo, u stomaku i pankreasu stvaramo sve manje digestivnih enzima, što dovodi do neefikasnog varenja proteina i preteranog rasta loših bakterija u našem gastrointestinalnom traktu. U zaustavljanju ovog procesa enzimi papaje od ogromne su važnosti.

 

Dokazano je i da enzimi iz lišća papaje mogu pomoći kod probavljanja glutena i kod zaštite od nastanka čira na želucu, ističu stručnjaci sa zdravstvenog portala Livestrong.

Mnogi antioksidativni spojevi nađeni u lišću papaje mogu štititi organizam od oštećenja a pri tom deluju imunostimulativno i protivupalno.

Dejstvo papaje na organizam

List papaje se pokazao odličan kod trombocitopenije, tj. pada trombocita. Jedna od manifestacija pada trombocita mogu biti i modrice koje se pojavljuju i kada nema udarca.

Trombociti su krvne pločice čiji je broj od 150-450 hiljada/mml, a ako padne ispod 150 hiljada može doći do ozbiljnih krvarenja i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Pad trombocita izazivaju i neki lekovi, a dešava se, da se prekine terapija dok se ne popravi krvna slika. U tom slučaju treba uzimati zeleno povrće, zbog vitamina K, uneti B12, C-vitamin, D-vitamin, hlorofil, a posebno su korisni prah papaje, amle i moringe.

Papaja u prahu pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine da ne postanu toksični, poboljšava varenje, sprečava nadimanje i hronične probavne smetnje (dispepsiju).

List Papaje smanjuje postoperativno oticanje, ubrzava zarastanje rana i smanjuje bol i upale nastale usled reumatoidnog artritisa.

Pored toga je i efikasan u borbi protiv psorijaze i groznica nastalih usled herpes zostera, bradavica i lišajeva. U 14 zemalja je registrovan za borbu protiv kancera.

Papain pomaže da prevladamo manjak enzima, a naročito je delotovoran u kombinaciji sa ostalim sastojcima lista papaje. To je razlog zašto prah lista papaje pomaže da telo ponovo počne da funkcioniše kao telo zdrave mlade osobe.

Papain može da obavlja funkciju pankreatskih enzima i tako pomaže oslabljenom pankreasu da vari proteine koji na taj način ne postaju toksični u crevima.
Sastav 

100% papaja prah lista

Prema jednoj studiji „papain vari većinu proteinskih supstrata sveobuhvatnije od pankreatskih proteaza.“
Digestivni poremećaji nisu jedina stanja koja papain ublažava.

Listovi papaje podstiču sintezu žučnih kiselina, sprečavaju stvaranje kamenja i stagnaciju u žučnoj kesi i jetri. Oni aktiviraju rad enzima citokroma 450, koji su odgovorni za neutralizaciju toksina koji ulaze spolja ili nastaju u našem telu.

List papaje se koristi u programima mršavljenja kako bi se održala vitka figura. Pojačava razgradnju masti i njihovo izlučivanje iz tela, uključujući „loši“ holesterol.

Studije su pokazale da lišće papaje smanjuje potrebu za insulinom, da stimuliše funkciju beta ćelija u pankreasu i povećava osetljivost insulinskih receptora, posebno jetre, pa se može koristiti kod dijabetesa.

Enzimi papaje pomažu u zaglađivanju površine kože i normalizuju tonus. Podstiču izlučivanje egzo i emdo-toksina kožom i crevima, sprečavaju pogoršanje sistemskog dermatitisa ( neurodermatitis, psorijaza, ekcem) . Lokalno se može primenjivati u tretmanu akni, pega, gljivica i bradavica, jer ima adstrigentno i antibakterijsko delovanje.

Čaj je efikasan diuretik. Dobijeni su podaci o uspešnoj kliničkoj primeni čaja kod neplodnosti, oligomenoreje, retkih i neredovnih menstrualnih ciklusa, i klimakterične neuroze, jer biljka sadrži fitosteroide koji su po svom delovanju slični delovanju estrogena.

Koristi se kao efikasno antineoplastično sredstvo , jer sadrže alkaloid koji može suzbiti vitalnu aktivnost i razmnožavanje malignih ćelija. Čaj lista papaje koristi se za jačanje imunog sistema, pročišćavanje krvi i limfe, i za podršku endokrinom sistemu.

Moderna Ayurveda koristi papaju za lečenje amebijaze, invazije parazita ( okruglih crva, lamblija, nematoda…) i disbioze.

Pošto čaj od listova papaje deluje analgetski, koristi se u simptomatskoj terapiji spondiloartroze i radikulitisa. Upotreba je kod prekomerne telesne težine, kašlja, bubrežnih kamenaca , tumora različitog porekla , gastrointestinalnih i kožnih problema.

Papaja izvrsno deluje na ceo organizam : 

Čisti i obnavlja jetru

Revitalizuje tielo

Održava visoku količinu energije i vitalnosti

Podstiče obnavljanje mišićnog tkiva

Podstiče cirkulaciju i čisti masnoće iz krvnih žila

Podstiče i jača imunološki sistem

Podstiče pravilan rad probavnog sistema

Ublažava upalne procese

Kod mučnina, nadimanja i zatvora

Pomaže bolesnicima koji boluju od karcinoma debelog creva 

Kod raznih autoimunih bolesti

Kod povišenog holesterola, pritiska i šećera.

Suvi list papaje isto tako pomaže kod menstrualnih tegoba, pospešuje rad prostate i odličan je za osobe koje boluju od dijabetesa i bolesti srca.

Najbolji način konzumiranja suvog lista papaje svakako je ispijanje u obliku čaja. Posebnost čaja od suvog lista papaje je u tome što sadrži sve vitamine, minerale, te najjači enzim papain koji stvara zdrave ćelije koje su bitne u borbi protiv bolesnih ćelija.

Upotreba 

Ako se uzima kao preventiva dovoljna je jedna kašikica dnevno dok u tretiranju bolesti uzimti 1-3 kašikice dnevno posle obroka.Može se i pripremiti kao čaj : 1 kašičicu praha kratko prokuvati sa šoljom vode i popiti posle obroka .

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Papaja prah lista 300gr Eterra“