Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

260,00 rsd

Kategorija:

Opis

Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Crveni pasulj jača srce i tanko crevo i utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

svojstva

Crveni pasulj je veoma hranljiv. Odličan je izvor proteina, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem poveđava količina vitamina u pasulju, pogotovo vitamina E i C, sušenjem pasulj ne gubi svoje kranljive sastojke.
Pasulj ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti oboleli od celijakalije.
Stručnjaci iz područja nutricionizma i medicine preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu i sprečavaju opstipaciju (zatvor), pa su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida, divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog creve, kao što i održava zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet. Pored pozitivnog uticaja na crevni sistem, pasulj smanjuje nivo holesterola u krvi i psrečava razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema (prema jednoj studiji rizik opada i za 82%).
Takođe u sebi sadrži glukohinin (jedinjenje slično insulinu), pa tako smanjuje nivo šećera u krvi.
Pasulj ima povoljno delovanje i na mentalni zdravlje preko vitamina tiamina koji učestvuje u proizvodnji energija i sintezi acetilholina, čiji nedostatak utiče na pojavu mentalnih bolesti koje se javljaju starenjem, poput senilnosti i Alchajmerove bolesti.

način pripreme

Potopiti osam sati, kuvati sa morskim algama i soliti na kraju.

Topla salata
200 g crvenog pasulja (skuvanog ili iz konzerve), 300 g šampinjona, 150 g crvenog luka, po ukusu so, biber i začini, malo ulja, 1 čen belog luka.
Staviti crveni pasulj na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim ga skuvati i ohladiti. Luk i šampinjone sitno iseckati, pa zatim pržiti luk do zlatne boje, dodati šampinjone i pržiti dok ne izađe sav sok. Sjediniti pasulj, luk, šampinjone, začine i beli luk. Servirati sa peršunom. Prijatno!

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g Bio Špajz“