Prosene pahuljice bez glutena 200gr organic SuperFood

350,00 rsd

Opis

Prosene pahuljice bez glutena 200gr organic SuperFood

Proso je žitarica koja prirodno ne sadrži gluten. Dobar je izvor proteina, biljnih vlakana, vitamina B grupe, mangana, bakra, fosfora i magnezijuma. Od svih žitarica ima najbolji sastav aminokiselina i najveći sadržaj gvožđa. Ako počnete da ga koristite redovno, na primer, u obliku kaše od prosenih pahuljica za doručak, možete biti sigurni da ste svoju ishranu obogatili jednom veoma zdravom namirnicom.

Evo zašto proso povoljno deluje na naš organizam

Veoma je hranljivo. Sadrži 15% belančevina, veliku količinu biljnih vlakana, vitamine B kompleksa (uključujući tiamin, riboflavin i niacin), vitamin E, esencijalne aminokiseline arginin, lizin, histidin i triptofan. Sadrži posebno velike količine gvožđa, magnezijuma, fosfora i kalijuma. Odličan je izvor silicijuma koji pozitivno utiče na zdravlje kože, kose i noktiju.

Poboljšava varenje

Zahvaljujući sadržaju vlakana, proso doprinosi eliminaciji otpadnih materija iz creva (sprečava zatvor), pomaže eliminaciji gasova i nadimanja. Najlakše se vari od svih žitarica. Takođe, najviše je alkalno od svih žitarica (koje uglavnom stvaraju kiselu reakciju).

Sadrži lignane

Lignani su biljna vlakna koje crevna flora pretvara u drugu vrstu lignana za koje se smatra da zaštitno deluju protiv raka dojke i ostalih vrsta raka povezanih sa hormonima.

Zdravo je za srce

Proso sadrži biljna vlakna, magnezijum i kalijum, što je kombinacija koja povoljno deluje na zdravlje krvnih sudova i srca, pošto doprinosi regulaciji holesterola i krvnog pritiska. Smatra se da i biljna vlakna, lignani, koje sadrži takođe doprinose prevenciji srčanih oboljenja.

Pomaže prevenciji kamena u žuči

Proso sadrži nerastvorljiva biljna vlakna koja pomažu prevenciji kamena u žuči. Takođe, ona doprinose i regulaciji crevne peristaltike.

Zdravo je za disajne puteve

Istraživanja su pokazala da je kod dece koja u ishrani konzumiraju integralne žitarice ređa pojava astme. Posebno to važi za proso, koje je bogato magnezijumom koji doprinosi opuštanju mišića disajnih puteva.

Pomaže protiv umora

Proso se preporučuje za konzumaciju u slučajevima oporavka od bolesti i pratećeg umora zahvaljujući sadržaju B vitamina, makronutrijenata i gvožđa.

Deklaracija proizvoda:

PROSENE PAHULJICE bez glutena

Superfood prosene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog prosa. Nakon termičke obrade zrna se presuju u tanke, ukusne pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata, belančevina i dijetetskih vlakana. Orašaste su teksture i najčešće se koriste za pripremu zdravog, okrepljujućeg doručka. Prirodno ne sadrže gluten i idealna su hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.

Uputstvo za pripremu: 1 šolju prosenih pahuljica preliti sa 1 šoljom vode i kuvati 2-3 minuta.  Po želji dodati sušeno voće i orašaste plodove.

Kaša od prosenih pahuljica i voća

1 šolja prosenih pahuljica, 1,5 šolje vode, 1 šoljica suvih gro- žđica, 1 šoljica suvih kajsija, 1 šoljica narezanih badema, 2 kašičice agave sirupa, prstohvat soli. Suve grožđice i kajsije oprati i usitniti. U posoljenu ključalu vodu dodati pahuljice i usitnjeno voće i kuvati 5 minuta. Kuvanu kašu sipati u činijice i ohladiti.

Pred služenje preliti kašičicom agave sirupa i posuti seckanim bademima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Prosene pahuljice bez glutena 200gr organic SuperFood“