Protein konoplje 500gr Botanikos

900,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Protein konoplje 500gr Botanikos

Protein od konoplje se dobija od semena biljke konoplje. U sebi ne sadrži THC (psihoaktivno jedinjenje) i predstavlja odličan izvor biljnih proteina! Dobija se tako što se iz semena iscedi svo ulje i ono što ostane se dalje melje u prah različitih tekstura i finoće. Najveća prednost mu je definitivno to što se ovaj protein smatra kompletnim u smislu da prirodno poseduje svih 9 esencijalnih masnih kiselina! Takođe je prepun vlaknima, mineralima i vitaminima. Može se kombinovati u skoro svakom jelu, od hleba do bilo kakvog šejka ili smutija i poseduje fin orašast ukus

U svom sastavu poseduje jedinstvenu i moćnu kombinaciju 2 proteina – Albumin i Edestin. Edestin je poseban tip proteina jer nema samo gradivnu ulogu, već i doprinosi pravilnom funkcionisanju našeg organizma. Koristi se pri izgradnji antitela, što dalje ojačava naš imuni sistem, hormona, raznih enzima i hemoglobina. Za razliku od ostalih proteina na biljnoj bazi, konopljin protein ima visok procenat svarljivosti – čak 86%, što znači da ga mi skoro potpuno možemo iskoristiti pri procesu varenja.

Spada u grupu nemasnih biljnih proteina jer sadrži mali procenat masnoće u sebi. I to malo masnoće što ima se sastoji od polinezasićenih masnih kiselina, tj Omega 3 i Omega 6. Ovo su ujedno i najvažnije masne kiseline u našoj ishrani jer doprinose zdravlju skoro svih organa u našem telu sa akcentom na kardiovaskularni sistem i mozak. Ne sadrži holesterol niti zasićene masne kiseline i time pomaže u održanju normalne kilaže.

Konoplja sama po sebi poseduje jaka antiupalna svojstva koja promovišu antioksidativne aktivnosti u našem telu.

Antioksidanti nas štite od jedinjenja zvani slobodni radikali, koji nam oštećuju organizam i vremenom doprinose stvaranju raznih hroničnih oboljenja.

A sad koje vitamine i minerale možemo naći u proteinu od konoplje? Magnezijum, fosfor, kalcijum, gvožđe, mangan, cink i bakar su neki od.

Magnezijum

Jedna od njegovih najpoznatijih funkcija su proizvodnja energije i pravilna funkcija mišića! Pored toga, magnezijum je uključen u mnoge druge važne aspekte u našem telu, poput zdravog formiranja kostiju, zdravlja srca i arterija, normalne funkcije nervnog sistema, mišića i enzima, apsorpcije kalcijuma u kostima i mnogih drugih!

Fosfor

Ovaj mikronutrijent vrši jednu od najbitnijih uloga u našem telu, a to je proizvodnja energije! Sastavni je deo jedinjenja koji se zove adenozin trifosfat ili skraćeno ATP. ATP je molekul koji služi kao nosilac energije koju naše telo koristi u ogromnom broju reakcija koje se odvijaju u ćelijama. Fosfor takođe čini strukturu našeg DNK i RNK.

Kalcijum

Kalcijum je jedan od najvažnijih elektrolita u telu (pored natrijuma i kalijuma). Čini sastavni deo svih procesa u srcu i centralnom nervnom sistemu. Prenosi impulse iz hormona u ćelije i iz mozga u ostatak tela.

Gvožđe

Gvožđe je metal i njegova najvažnija uloga je vezivanje hemoglobina za eritrocit (crvene krvne ćelije). Gvožđe u hemoglobinu vezuje kiseonik u plućima i prenosi ga po celom telu. Pored toga učestvuje u formiranju jačih kostiju i kao pojačivač metabolizma.

Mangan

Mangan je postao popularan zbog svojih anti-anksioznih efekata. Važan je sastojak mnogih enzima koji su odgovorni za proces metabolizma. Moćan je antioksidans koji neutrališe slobodne radikale u telu i veoma je važan za stvaranje kostiju i hrskavice.

Cink

Je važan za održavanje imunološkog sistema zdravim kao i zbog pravilnog funkcionisanja preko 300 enzima važnih za varenje, metabolizam, rast, razvoj, formiranje memorije i sposobnosti učenja!

Bakar

Bakar je važna komponenta mnogih enzima koji su bitni za veliki broj procesa u telu. Ako imate dovoljno bakra u svom telu, pomažete vašim ćelijama pri proizvodnji energije i odgovarajuće funkcije mozga. Bakar, gvožđe i cink su trio neophodan za održavanje dobrog zdravlja.

Pored minerala, konopljin protein takođe poseduje grupu antioksidanata pod imenom lignanamidi za koje smo već rekli da čuvaju telo od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Protein konoplje 500gr Botanikos“