Pšenična trava u prahu 100gr organska DTc

700,00 rsd

Opis

Pšenična trava u prahu 100gr organska DTC

Organska pšenična trava u prahu je bogat izvor vlakana i proteina koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Jedan je od najbogatijih izvora vitamina A,C,E,K i širokog spektra vitamina B.

Svetlo zelena boja organske pšenične trave u prahu potiče od prisustva hlorofila,a sadrži i karotenoide, pigmente koji su odgovorni za žutu, crvenu i narandžastu boju biljaka. Zbog visokog hlorofila vrlo je cenjena dopuna ishrani. Hlorofil, biljna krv, je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj krvi. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa. Hlorofil i proteini daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija.

Organska pšenična trava se dobija klijanjem semenki pšenice. Pšenična trava koja raste iz zrna je mnogo hranljivija od zrna,a ne sadrži gluten. Doza od 3 kafene kašičice organske pšenične trave u prahu sadrži više od 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takođe doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno jer organska pšenična trava sadrži i gvožđe. Obiluje i kalcijumom, cinkom i hromom. Hrom je značajan jer doprinosi održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Organska pšenična trava sadrži visok nivo folata, koji igraju ulogu u sinezi aminokiselina i normalnom formiranju krvnog tkiva.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosevima. Ne preporučuje se upotreba sa vrućim napicima jer se na taj način neutrališe dejstvo nutritivnih sastojaka.

Čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu.

Sastav: organska pšenična trava u prahu

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pšenična trava u prahu 100gr organska DTc“