Psilijum ljuspice 100gr organske Beyond

1.000,00 rsd

Opis

Psilijum ljuspice 100gr organske Beyond

Psyllium je ljuska semena biljke iz roda Plantago. Sadrži dijetalna vlakna koja poboljšavaju probavu i daju osećaj sitosti tako da su odličan izvor za zdraviji način ishrane. Psyllium se koristi i kao brašno za pripremu različitih vrsta hleba, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.

Psilium je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje podmazuju sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva.
Zdravstvene dobrobiti: pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora, pokreće lenja creva, doprinosi smirivanju nebakterijskog proliva, ublažujuće deluje u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl., doprinosi sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom, daje osećaj sitosti.

način upotrebe:
1 supenu kašiku ljuspica (5 g) rastvoriti u 2 dl vode, soka ili čaja. Pustiti da odstoji nekoliko minuta i popiti. Nakon ispijanja pripremljenog napitka preporučuje se unos dodatne čaše vode i pojačani unos tečnosti (vode) tokom dana. Tako će delovanje Psylliuma biti efikasnije.
1-2 šolje napitka dnevno (2-4 dl).
Supena kašika (5 g). Pakovanje sadrži 20 potrošačkih jedinica.
Preporučeni dnevni unos 1-2 šolje napitka dnevno (2-4 dcl).

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Psilijum ljuspice 100gr organske Beyond“