Reiši pečurka u prahu 100gr organska Beyond

1.500,00 rsd

Opis

Reiši pečurka u prahu 100gr Beyond

Reiši, lekovita gljiva koja se u kineskoj tradicionalnoj medicini koristi više od 4.000 godina, na Zapadu je postala popularna tek poslednjih nekoliko decenija. Na latinskom Ganoderma lucidum, a na kineskom Ling Zhi, ova gljiva je u Srbiji ipak najpoznatija po svom japanskom imenu – Reiši. U prirodi najčešće raste na panjevima ili oborenim stablima hrasta, zbog čega je u narodu poznata i kao hrastova sjajnica (ganos – sjajan; lucidum – isijavati).

Savremena istraživanja pokazuju da Reiši gljiva deluje antitumorno, ima pozitivne efekte na kardiovaskularni sistem, jetru i nervni sistem.

Lista zdravstvenih benefita koje ova gljiva donosi zaista je dugačka. Pisani tragovi govore da je u tradicionalnoj medicini Kine i Japana korišćena za tretiranje nefritisa, hipertenzije, artritisa, nesanice, bronhitisa, astme i čira na želucu. Smatrana je čudotvornim lekom za sve bolesti, a savremena istraživanja pokazuju da deluje antitumorno, pomaže pri tretiranju HIV infekcija, ima pozitivne efekte na kardiovaskularni sistem, doprinosi zaštiti jetre, boljem radu nervnog sistema

  • RESPIRATORNI EFEKAT. Ganoderma pokazuje pozitivno delovanje kod astme i dr. respiratornih problema. Ona jača bronhijalne ćelije i ublažava kašalj. Studija sprovedena u Kini pokazala je da je 60-90% pacijenata sa hroničnim bronhitisom imalo boljitak već u roku od 2 nedelje korišćenja ove glijve. Kod respiratornih problema alergija hroničnog bronhitisa stopa oporavka iznosila je 60% dok je poboljšanje usledilo kod 98% pacijenata. Kod bronhijalne astme poboljšanje je nastupilo kod 87% pacijenata dok je stopa izlečenja  usledila kod njih 48%. Za sinusne probleme stopa izlečenja veća je od 50%.
  • ZDRAVLJE JETRE.  Reiši je veoma cenjen kod problema sa hepatitisom i drugim bolestima jetre. Koristan je kod ciroze, bolesti masne jetre i alkoholom oštećene jetre. On pomaže iskorišćenost kiseonika za poboljšanje funkcije jetre, štiti je od bolesti i pojačava njenu funkciju
  • KARDIOVASKULARNE BOLESTI. Reiši ima primetne rezultate u prevenciji srčanih bolesti i moždanog udara jer pomaže u neutralisanju brojnih faktora rizika što omogućava prisustvo komponenti koje čuvaju srce (steroli, ganodermička kiselina, kumarin, manitol, polisaharidi..). Stručnjaci smatraju da ganodermička kiselina spušta nivo triglicerida, uklanja višak holesterola iz krvi, snižava povišeni krvni pritisak i smanjuje lepljivost krvi, čak koriguje i aritmiju. Studija Burton Goldberg -Heart Disease pokazala je da su 54 osobe koje nisu reagovale na medicinsku terapiju pokazale značajno smanjenje hipertenzije za 4 nedelje uz upotrebu reišija tri puta dnevno.
  • ALERGIJA. Japanski naučnici potvrdili su da komponenta lanostan u reišiju deluje kao prirodni antihistaminik pri čemu ne samo da umanjuje posledice alergije već redukuje i njihovu pojavu.
  • HOLESTEROL I VISOKI KRVNI PRITISAK. Kao što smo već napomenuli u prethodnom tekstu, reiši pomaže i bori se protiv visokog krvnog pritiska. Naučnici na Oklahoma Oral Roberts univerzitetu pokazali su da jedinjenja u reiši gljivi smanjuju protok nervnih impulsa kroz simpatički nervni sistem koji je deo nervnog sitema koji je pod uticajem emocionalnog stresa što može primetno smanjiti hipertenziju koja je posledica stresa. Ruski naučnici pokušali su doći do odgovora kako reiši smanjuje nivo holesterola u krvi pa su vršili brojne testove na životinjama i  dokazali da reiši ima tu mogućnost. Iste testove ponovili su i na ljudima gde su koristili dve grupe ispitanika: jednu sa placebo metodom a drugu sa reišijem pri čemu je druga grupa pokazala smanjenje holesterola a takođe je došlo i do promene aktivnosti trombocita u krvi. U ovom slučaju, aktivni sastojak reišija (ganodermička kiselina) dovela je do smanjenja hipertenzije, LDL holesterola i triglicerida a došlo je i do smanjenja formiranja krvnih ugrušaka.
  • ANTIVIRUSNI I ANTIBAKTERIJASKI EFEKAT. Većina istraživanja reišija kreću se u pracu problema zapaljenja i artritisa pri čemu se ponovo dokazuje pozitivno dejstvo ove gljive. Ovo naročito u vezi problema sa artritisom. Godine 2006. je Kenneth Blum pružio kliničke dokaze kako bi potkrepio svoju tvrdnju a to je da reiši može pomoći kod bolnih problema sa zglobovima. Ovu pojavu su potvrdili i kinezi u svojim studijama pri čemu su došli do zaključka da reiši ima dobro umunomodulatorno dejstvo na artritis oboljenja. Mehanizam kojim reiši postiže taj blagotvorni efakat objašnjen je u studiji 2007. godine gde se kaže da peptidi polisaharidi ganoderme značajno inhibišu poliferaciju  RASF [Rheumatoid Arthritis Synovial Fibroblasts] što su potvrdile i 5 naredne studije. Jedna studija ide toliko daleko da reši poredi sa Prednizonom ali bez loših efekata. I ne samo što nema loše efekte koje prednizon ima već može da poništi eventualne probleme koje prednizolon (aktivno jedinjenje prednizona) nosi sa sobom npr. toksičnost ćelija i proteinuria.
  • IMUNI SISTEM. Reiši je jedan od najboljih imunostimulatora. Istraživanja sprovedena u Japanu, Evropi i delovima Amerike pokazuju ovu mogućnost ganoderme da utiče na imuni sistem u najpozitivnijem smislu. Konzumacija reiši gljive dovodi do povećanje proizvodnje T-ćelija koje napadaju i uništavaju bakterije i viruse štiteći tako organizam od bolesti koje one izazivaju. Ova mogućnost reiši gljive može se koristiti i kod nekih zaraznih bolesti. Ova gljiva može pomoći i kod HIV problema. Da bi se ovde izvukla maksimalna korist, neophodno je povećati unos vitamina C kao i povećati učešće voća i povrća u ishrani. Budući da gljiva ojačava imuni sistem u slučaju da patite od neke autoimune bolesti obavezno se konsultujte sa lekarem jer nije pametno pojačati imuni sistem u trenutku kada se bori protiv vas.
  • POVEĆANJE IZDRŽLJIVOSTI. Dr. H. Fujiwara ukazao je da upotreba ganoderme dovodi do povećanja izdržljivosti tela kod fizičkih napora i sporta. U ovom slučaju adenozin komponente reišija dovele su do povećanja protoka krvi i viška energije u telu.
  • DUGOVEČNOST. Reiši pečurke imaju brojne zdravstvene dobrobiti od kojih je jedna od interesantnijih – usporavanje procesa starenja. To znači da će češća upotreba reiši gljive dovesti do dužeg zadržavanja vaše mladosti. Ganoderma produžava životni vek, mladalački izgled i vitalnost.  U tom delu, gljiva sadrži Superoxide Dismutase enzyme (SOD) koji sprečava dejstvo slobodnih radikala a ovo pak dovodi do sprečavanja oštećenja ćelija i njihovog starenja.
  • NERVNI SISTEM. Što se tiče nervnog sistema, reiši u tom delu pokazuje mogućnost da može smanjiti anksioznost, depresiju, paranoju i nesanicu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Reiši pečurka u prahu 100gr organska Beyond“