Ruža ulje 5ml Eterra

1.500,00 rsd

Kategorija:

Opis

Ruža ulje 5ml Eterra

Ulje Ruža – esencijalno ulje ruže jedno je od nadragocenijih i najpoznatijih u svetu: da bi se dobio jedan kilogram ovih dragocenih materija potrebno je četiri tone ruža. Malo koja biljka je tokom istorije izazivala više uzdaha od službene kraljice svih cvetova – ruže. Njeno ulje dobija se destilacijom svežih latica vodenom parom i sadrži preko trista komponenti, od kojih su najzastupljeniji citronelol, geraniol, nerol, feniletanol i stearopten.

Tradicionalno korišćenje

Tradicionalno se koristi kao osnovni sastojak tonika koji poboljšavaju cirkulaciju, jak je antioksidans i pravi je melem za zrelu kožu. Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i ćilibarnu kiselinu i niz aromatičnih supstanci. Miris ružinog drveta poznat je kao senzualni miris koji utiče na hormone, podiže samopouzdanje i ima blago afrodizijačko dejstvo.

Eterično ulje ruže podstiče regeneraciju kože i dragoceni je dodatak u tzv. anti-age kozmetici

Izvrsno je za zrelu i suvu kožu, mada može da se koristi za sve tipove. Čim se pojave prve sitne bore, ružino ulje koristite da biste sprečili isušivanje kože i gubitak elastičnosti. Esencija ruže sadrži visok nivo vitamina C, za koji je poznato da izbeljuje kožu i suzbija posledice poremećaja u pigmentaciji. Ružino ulje ima terapeutsko dejstvo i koristite ga da biste smanjili pa i uklonili tragove koje ostavljaju bubuljice i akne. Isto tako, jača desni i koren kose. Pomaže kod popucalih kapilara, ekcema, opekotina, ali i raznih infekcija: herpesa, čireva, kao i vaški…

Efikasno reguliše hormonske poremećaje

Efikasno reguliše hormonske poremećaje, uključujući neredovne menstruacije, preterano menstrualno krvarenje i probleme sa matericom, PMS-om i natečenim dojkama, kao i probleme u menopauzi. Poznato je da je snažan afrodizijak jer pojačava libido i pobuđuje osećaj romantike, a mnogi tvrde da ih je ovo ulje spaslo od frigidnosti i impotencije.

Menstrualni problemi, problemi sa srcem, cirkulacijom i proširenim venama

Masaža i kupke korisne su kod menstrualnih problema i problema sa srcem, cirkulacijom i proširenim venama, a koristi se i u masaži onih koji pate od čestih glavobolja i migrena. Poboljšava slabu funkciju jetre. Deluje kao tonik i pomaže kod regulisanja proizvodnje žuči, a jetru čuva od infekcije.

Raspoloženje, nesanica, teskoba …

Oni koji su tužni usled teškog gubitka, ili su oprhvani strahom, teskobom, ljutnjom, žalošću, brigama iz prošlosti ili nesanicom treba da koriste Ulje ruže. Ovo ulje smiruje nerve i otklanja uznemirenost. Malo ulja ubacite u ulje za masažu ili mleko koje koristite posle tuširanja. Mirisni trag koji bude ostao na koži delovaće kao blagi antidepresiv.

Antiupalna svojstva

Inhalaliranje ulja preporučuje se i kod prehlade, otežanog disanja, povišene telesne temperature, mučnine i napada alergije. Smiruje želudac, upale u njemu i štiti od infekcija. Ružino ulje ima antiupalna svojstva i to ga čini idealnim za smanjenje otoka uzrokovanih mikrobnim infekcijama. Isto tako, koristi se i kao alternativna terapija kod onih stanja koja proizlaze iz bakterijskih infekcija debelog creva, želuca, creva i mokraćnih kanala. Pomaže i kod spoljašnjih infekcija kože, ušiju i očiju.

Ulje Ruža posebno je efikasno kod:

  • bronhitisa i astme (dermalno),
  • opšteg umora i malaksalosti, frigidnosti i impotencije (dermalno),
  • kožnih upala i kao sredstvo za negu kože (dermalno),
  • psihičkih tegoba i trauma (dermalno).

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ruža ulje 5ml Eterra“