Seme konoplje oljušteno 150gr organic Biosativa

700,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Seme konoplje oljušteno 150gr organic Biosativa

Seme industrijske konoplje (Cannabis sativa) predstavlja važan izvor ishrane hiljadama godina u starim kulturama sveta. Osim osnovnih neophodnih vitamina, minerala sadrži i neophodne nezasićene masne kiseline u visokom procentu preko 93%! 100 grama konopljinog semena sadrži više korisnih proteina od iste količine mesa.

Dva glavna proteina koja konoplja sadrži su edestin i albumin. Ovi visokokvalitetni proteini se lako vare i sadrže značajne količine svih esencijalnih aminokiselina. Kako bi naš endokanabonoidni sistem pravilno funkcionisao, bitno je da u telo unosimo dovoljno omega-3 i omega-6 kiselina i sve preporučene prirodne antioksidanse u ishrani. Seme konoplje ima najbolji odnos omega 3/6 polinezasićenih masnih kiselina. One sadrže sve kiseline koje obaraju nivo LDL holesterola i triglicerida u krvi.

Smatraju se odličnim oružjem protiv povišenog krvnog pritiska. Zahvaljujući njima, industrijska konoplja osim što smanjuje rizike od srčanih bolesti, uspešno ublažava i različite upale.

Konopljino seme je važno i za zdravu i negovanu kožu, naročito ako imate psorijazu,u čijoj je osnovi, zapravo, upalni proces. S druge strane, omega-3 masne kiseline neophodne su i za normalan rad mozga – poboljšanje koncentracije i kognitivnih sposobnosti. Tri kašike konopljinog semena dnevno obezbediće vam polovinu preporučene dnevne doze magnezijuma. Takoreći, ova biljka osim što čuva zdravlje srca i krvnih sudova, može biti efikasna u prevenciji osteoporoze, ali i migrene. Magnezijum pomaže i u slučaju nesanice, a sprečava i oštećenja jetre i bubrega. No, to nije jedini mineral kojim semena konoplje obiluju. Ona su bogata i fosforom, gvožđem i cinkom.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seme konoplje oljušteno 150gr organic Biosativa“