Seme lana 100gr organic Lučar

200,00 rsd

Opis

Seme lana 100gr organic Lučar

aneno seme se koristi u ishrani već preko 6 000 godina, a zbog svojih zdravstvenih prednosti proglašeno je super hranom. Semenke lana dokazano pospešuju rad probave, smanjuju holesterol, uklanjaju potrebu za slatkom i nezdravom hranom, redukuju hormonski disbalans, tope kilograme, preventivno deluju na mnogobrojne bolesti i uspešno se bore protiv nekoliko tipa kancera… Pročitajte načine na koje možete iskoristiti semenke lana i sve prednosti koje one pružaju.

Lanene semenke mogu biti smeđe ili zlatno žute boje i uvek su u obliku suze. Bez obzira na boju, semenke imaju istu nutritivnu vrednost i blag orašast ukus koji neće narušiti ukus hrane, ali će i u maloj količini pozitivno uticati na celokupno zdravstveno stanje.

Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u lanu mogu da spreče oštećenja očnih nerava i da spreče pojavu makularne degeneracije. Zahvaljujući alfa linoleinskoj kiselini i lignanima, laneno seme jača imunitet i smanjuje rizik od pojave upalnih bolesti, poput psorijaze, reumatoidnog artritisa i lupusa.

Semenke lana održavaju ravnotežu ženskih hormona, pa povoljno deluju na reproduktivno zdravlje i plodnost žena, a mogu i da regulišu menstrualni ciklus, očuvaju zdravlje jajnika i ublaže simptome kod žena u menopauzi.

Nutritivna Vrednost Lanenog Semena laneno seme

  • Velika energetska vrednost – samo 100gr lanenog semena sadrži oko 534 kalorija.
  • Bogat izvor zasićenih masnih kiselina (oleinska kiselina) i jedan od najboljih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina (linoileinska, alfa-linoleinska i arahidonska). Masne kiseline su zaslužne za regulaciju HDL i LDL holesterola u krvi, kao i za prevenciju bolesti srca i krvnih sudova.
  • Sadrže lignane, fitoestrogene koji imaju antioksidativno dejstvo i veliku ulogu u prevenciju karcinoma.
  • Laneno seme je odličan izvor vitamina E i vitamina B kompleksa (riboflavin, niacin, tiamin, pantotensku kiselinu, vitamin B6 i folate). Vitamin E je rastvorljiv u mastima, i veoma je važan u zaštiti kože i sluzokože od štetnih uticaja slobodnih radikala.
  • Sadrži i minerale (mangan, kalijum, kalcijum, gvožde, magnezijum, cink i selen).

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seme lana 100gr organic Lučar“