Shea (Ši) butter nerafinisani 50ml

400,00 rsd

Kategorija:

Opis

Shea (Ši) butter nerafinisani 50ml

Dobijen iz orašastih plodova Shea drveta (Vitellaria paradoxa) koje je poreklom iz Afrike, shea puter je prirodno masno ulje koje je čvrsto na sobnoj temperaturi. Shea drvo nosi plodove, a jezgra unutar plodova su od primarnog značaja. Ova jezgra se drobe, kuvaju i dalje se manipuliše njima kako bi se izvukla svetlo obojena mast, koja se obično naziva shea buter.

Glavne komponente shea maslaca uključuju:

Brzo se apsorbuje u kožu dok se topi na telesnoj temperaturi. Njegova hidratantna i lekovita svojstva su korisna za mnoge probleme kože. Takođe ima anti-inflamatorna i antimikrobna svojstva (do određene mere) koja se mogu koristiti za tretiranje mnogih oboljenja.

Deluje protivupalno, pa pomaže kod raznih oboljenja kože kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, neurodermitis i akne. Isto tako pomaže kod zaceljivanja manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea butter duboko prodire u kožu, regeneriše je, stoga se može koristiti i kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Shea butter pomaže kapilarnoj cirkulaciji što povećava dovođenje kiseonika u tkivo i poboljšava eliminaciju metaboličkih otpadnih stvari tj. toksina. Bezbedan je i za jako osjetljivu kožu, pa se može koristiti i kao krema protiv bora za područje oko očiju. Koža ga dobro podnosi i ne izaizva nikakve alergijske reakcije. Zbog svog protivupalnog delovanja koristi se i nakon brijanja i depilacije.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Shea (Ši) butter nerafinisani 50ml“