Sirće od divlje jabuke 250ml organic Dekin špajz

320,00 rsd

Opis

Sirće od divlje jabuke 250ml organic Dekin špajz

Divlja jabuka je autohtona sorta, koja se gaji s posebnom pažnjom. Prave divlje jabuke danas nije lako naći. Uglavnom ih gaje ljudi na svojim domaćinstvima. One nisu i ne smeju biti prskanenisu zatrovane pesticidima niti bilo kojim drugim veštačkim dodacima. Rukom ubrane, i potpuno prirodne, prvo se dobro operu i očiste od semenki,  a onda samelju i stave u kacu. Da bismo dobili domaće sirće, ne sme se dodavati voda, šećer ili konzervansi. Plod zri najmanje 180 dana u prirodnim uslovima, dok se voćni sok ne pretvori u sirće. Jedino tako dobijeno sirće je kvalitetno, lekovito i prirodno.

Zašto je lekovito?

Sirće od divljih jabuka bogato je vitaminima AB i C, mineralima fosforom i gvožđem, zatim kalijumom, kalcijumom magnezijumom. Ono sadrži i organske kiseline i biljna vlakna, a verovatno da ćete se iznenaditi kada vam kažemo na šta sve utiče: pre svega, utiče na naš imunitet. Toliko je moćno da čisti ceo organizam od nagomilanih toksina koji izazivaju stres i umor, te će isti nestati bez traga. Nezamenljiv je prirodan lek kod prehlade i bolnog, iritiranog grla – neprijatan osećaj grebanja i peckanje nestaje već nakon prve upotrebe. Bogato je aminokiselinama, a određen enzimi razgrađuju masnoću, te je odlično za mršavljenje, ali i regulaciju holesterola. Podstiče varenje i poboljšava probavu, što sve utiče na ubrzan rad metabolizma.

Oni koji već koriste ovaj prirodan eliksir primetili su da im je nivo koncentracije znatno viši, pa je posebno preporučljivo kod intelektualnog i fizičkog napora. Bolovi u zglobovima ga se najviše plaše jer zna lagano da ih otera – idealno je kod reumatskih tegoba, pa čak i hroničnog artristisa. Naši stari su previjali obloge na bolna mesta, a pričali su da ima uticaja i na proširene vene. Kada se pravilno i pažljivo koristi ume da otkloni i najuporniji ekcem i kožna oboljenja.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sirće od divlje jabuke 250ml organic Dekin špajz“