Suncokret jezgro 100gr organic Lučar

180,00 rsd

Opis

Suncokret jezgro 100gr organic Lučar

Suncokret je zeljasta biljka iz porodice glavočika, čije se semenke koriste za proizvodnju jestivog ulja, ali i kao „grickalica“ – u ljusci ili oljuštene, sirove ili pečene, slane ili neslane. Oljuštene semenke suncokreta imaju primenu u pekarstvu, kao posip ili sastavni deo testa različitih peciva i u kulinarstvu kao ukusan dodatak čorbama, salatama, varivima i drugim jelima. Samlevene i propržene, mogu se dodavati različitim jelima: žitaricama, varivima, sosovima, možete ih koristiti i za doručak kao sastavni deo kaša.

U organski uzgojenom suncokretu se nalaze sve esencijalne aminokiseline u većoj količini, kao što su linoleinska masna kiselina – omega 6, za koju je poznato da snižava nivo holesterola u krvi i oleinska kiselina – omega 9, koja čuva naše krvne sudove. Suncokretove semenke takođe sadrže i značajnu količinu vitamina E (50mg/100g), veoma su dobar izvor i raznih minerala, kao i vitamina B kompleksa i vitamina A.

Upotreba i priprema: organsko jezgro suncokreta može se konzumirati sirovo, kao ukusna i zdrava grickalica, ili se može blago tostirati. U obe varijante može se dodavati salatama, različitim jelima poput variva i čorbi, ili se koristiti kao posip za pecivo. Takođe može biti sastojak brojnih poslastica.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Suncokret jezgro 100gr organic Lučar“