Ulje aloe vera 100ml Eterika

430,00 rsd

Kategorija:

Opis

Ulje aloe vera 100ml Eterika

Ono što čini ovu biljku sjajnom za negu lica nije samo zadržana voda u listu, već brojni  aktivni sastojci pronađeni u njemu . Izdvojeno ih je oko 75 i to su razni vitamini za kožu , minerali, šećeri, enzimi i kiseline i ovo su samo neki od njih:

  • Vitamini A ,C i E deluju kao antioksidanti i usporavaju starenje kože i bore nastale oksidativnim stresom. Tu su takođe i vitamini B kompleksa (posebno B12 i folna kiselina) koji aktivno učestvuju u održanju zdravlja kože.
  • Enzimi koje ima aloja vera za lice pomažu joj da smanjuje upale kože. To su aliase, amilaze, lipaze, katelaze i drugi enzimi.
  • Minerali kao što su kalcijum hrom, bakar, selen, magnezijum,kalijum,natrijum cink, neophodni su za normalno funkcionisanje enzima, ali i za zdravlje kože. Perut i suva koža često su uzrok nedodstatka cinka i selena, a u aloji ih ima u izobilju.
  • Šećeri , razne vrste monosaharida i polisahardida hrane kožu i neguju je, a neki imaju i antialergijska svojstva. Oni su dobar saborac protiv bora, bubuljica, ožiljaka, delom i zato što su izvor glikolne kiseline.
  • Biljni hormoni koje ima aloja vera za lice potpomažu zaceljivanje rana i time su odlični u borbi protiv bubuljica i ožiljaka na licu. To us auksini i giberelini, biljni hormoni rasta.
  • Saponini su prirodni čistači kože koji imaju antispetična dejstva
  • Salicilna kiselina za lice i kožu deluje protiv bakterija, upala, gljivica.

Sve ovo čini da aloe vera ulje za lice bude sjajno i potpuno prirodno sredstvo za negu lica, bez štetnih hemijskih sastojaka koji mogu dodatno da opterete vašu kožu. Možete ga upotrebljavati protiv bora, protiv bubuljica, a sjajno se pokazao i kao melem za opekotine od sunca. Koža koja je izgorela na suncu zateže, crvena je i brzo gubi vlažnost. Aloe vera ulje stvara zaštitni sloj na koži i omogućava joj da zadrži vlažnost i da se brže izleči.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje aloe vera 100ml Eterika“