Ulje crnog kumina 125ml organic Probotanic

1.050,00 rsd

Opis

Ulje crnog kumina 125ml organic Probotanic

Organsko ulje crnog kumina hladno ceđeno.

Neto: 125ml
Staklena ambalaža sa dozatorom.
Latin: Nigella sativa
Organskog porekla, prema standardima EU, Srbije, SAD i Kanade.
Proizvodeno prema principima ISO 9001:2008, HACCP i HALAL.

Najkvalitetnije ORGANSKO ulje crnog kumina iz Egipta! Jedno od najcenjenijih ulja širom sveta i u svim kulturama. Dokazano snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju, i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Sjajno protiv polenskih alergija. Obnavlja ćelije nekon hemioterapije. Efikasna alternativa insulinu.

Ulje crnog kumina koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani.

U 2003, doktori u Saudijskoj Arabiji pokušali su da definišu farmakološka i toksikološka svojstva ulja crnog kumina. Oni su uspeli da dokažu da ulje crnog kumina snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šecera u krvi. Oni su utvrdili da je jedan od aktivnih sastojaka ulja crnog kumina Thymoquinon i ustanovili su da seme i ulje imaju antiinflamatorno, antialergijsko, analgetičko i antimikrobno delovanje.

Na Univerzitetu Misisipi Medicinskom centru u 2007, naučnici su istraživali efekte thymoquinona (ekstrahovanog iz semena crnog kumina) na kancerogene ćelije u crevima. Oni su pokazali da thymoquinon uništava ćelije kancera tako što utiče na funkcije metabolizma ćelija raka. Oni su zaključili da prirodni sastojci, kao što je ulje crnog kumina mogu puno pomoći u tretmanima kancera creva bez sporednih efekata i oštećenja zdravih ćelija.

Studije drugih zemalja su pokazale da ekstrakt semena crnog kumina može biti bezbedna i efikasna alternativa insulinu u tretmanu dijabetesa.

Isceliteljske moći crnog kumina mogu da se primene i na bubrege. Zabeleženo je da ulje crnog kumina održava aktivne bubrege i sprečava starenje istih.

Ulje crnog kumina je neverovatno dobar detoksikator. Naučno je dokazano da ulje crnog kumina:

pomaže kod diabetesa

– sprečava razmnožavanje malignih ćelija (50% usporavanje)

– pospešuje porast ćelije koštane srži za 250%

– uklanja nagomilane toksine (detoksikator),

– otklanja bolesti kože (npr. neurodermitis, ekcemi), razne alergije, visoki krvni pritisak, astma, bronhitis, hemoroidi, prehlade i kašalj, glavobolje, žuč, otežana koncentracija, hronična pospanost (CFS=chronic fatigue syndrome), impotencija, pomaže kod bolova u zglobovima, akne…

Crni kumin u tolikoj meri stabilizuje imuni sistem da je on nakon toga u stanju da se odbrani ili izleči sam od mnogih bolesti.

Onda dolazi razumljivo što je narodno ime u arapskim zemljama za ovo seme bilo „seme blagosiljanja“.

Uputstvo za unutrašnju upotrebu: 3×1 kafenu kašičicu ulja crnog kumina popiti 10-15 minuta pre obroka. Ulje se može pomešati sa kašičicom meda ili sa sveže ceđenim sokom pomorandže. Kada je terapija protiv tumora piti 3×1 po supenu kašiku. Ulje se može piti tri meseca u kontinuitetu, a onda se pravi pauza od mesec dana. Ciklusi pijenja ulja se mogu ponavljati po potrebi.

Doza za decu stariju od 3 godine: pola kafene kašičice pomešati sa malo meda ili u voćnom soku. Piti dva puta na dan, posle jela. Ulje piti po potrebi: za jačanje imuniteta -ulje crnog kumina piti bar dve nedelje u toku meseca.

Primeri korišćenja:

Akne: pola kašičice ulja crnog kumina sipati u posudu tople vode, upariti lice sa peškirom preko glave. Povećajte unos cinka.

• Astma i kašalj: namažite leđa i prsa uljem crnog kumina. Pijte jednu kašičicu nakon jela tri puta dnevno. Udisati paru kipuće vode sa 1 kašičicom ulja s peškirom preko glave.

• Prehlade i gripe: 1 kašičica ulja crnog kumina tri puta dnevno. Piti vruće sa limunom i medom.

• Letargija: 1 kašičica ulja crnog kumina sa sokom od narandže tokom 10 dana.

• Nervna napetost: ½ kašičica ulja crnog kumina uz biljni čaj kao što su matičnjak, Clary žalfija, Kantarion

• Zdrav ten: Utrljajte ½ kašičice ulja po celom licu. Operite hladnom vodom.

• Umorne noge, mišići itd.: Masaža na zahvaćenim područjima.

• Bol u leđima, artritis, modrice i reumatizam: Ulje crnog kumina malo zagrejte i masirajte intenzivno. Popiti 1 kafenu kašičicu ulja s 1 kafenom kašičicom maslinovog ulja 3 puta na dan.

• Visok krvni pritisak: piti 1 supenu kašiku ulja. Uzmite 2 čena belog luka pre doručka.

• Bol u želucu: Pijte čaj od mente s limunom i uzeti 1 kašičicu ulja crnog kumina 3 puta na dan ili dok se ne oslobodite bola.

• Dijareja: 1 kašičica ulja crnog kumina uz kašičicu jogurta. Uzmite 2 puta dnevno. Takođe, jesti kuvan pirinač s jogurtom. • Gubitak kose: Mažite koren kose i kožu na skalpu temeljno sa limunom, ostaviti 15 minuta, zatim oprati i osušiti. Zatim nanesite ½ – 1 kašičicu ulja crnog kumina.

• Glavobolja: Utrljajte čelo i strane glave i dela lica u blizini ušiju sa nigella sativa ulja. Piti ½ kašičice ulja nakon jela 3 puta dnevno.

• Bolovi u uhu: Izmešajte ½ kašičice ulja crnog kumina s ½ kašičice maslinovog ulja, malo zagrejati i onda ukapati kapi u uho i pokriti uho s vunenim šalom ili šeširom.

• Crevni paraziti: Uzmite 1 kašičicu ulja crnog kumina sa kapsulom divljeg origana. Jedite puno belog luka i koristite čaj od čubra.

• Kolici (Bebe) : Ulje crnog kumina ugrejte u ruci, masirajte celi stomak, u smeru kazaljke na satu. akutnim slučajevima. Inhalirati se uljem od divljeg origana.

• Sinusitis: udisati kroz nos s parnom kupkom, uzeti 1 kašičicu dnevno u hroničnim slučajevima, 3 puta dnevno akutnim Količina: 250ml

Oprez: ulje je blago fitotoksično, pa se ne treba izlagati sunčevoj svetlosti i solarijumu u toku tretmana.

Kontraindikacije: hipertireoza – jer ulje podstiče rad žlezda sa unutračnjim lučenjem. Interakcije sa drugim lekovima – nisu poznate. Ulje crnog kumina se svakodnevno koristi u ishrani u islamskim zemljama i veoma je sigurno za dugotrajnu upotrebu.

Neželjena dejstva: povraćanje i dijareja ako se unesu velike količine ulja.

Napomena: fizičke osobine ulja crnog kumina (boja, miris, ukus, gustina) mogu varirati u zavisnosti od klimatskih uslova u kojima je gajena biljka i geografskog porekla. Ulje crnog kumina nije standardizovan proizvod.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje crnog kumina 125ml organic Probotanic“