Ulje konoplje hladno cedjeno 250ml Hemperience

1.200,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija:

Opis

Ulje konoplje hladno cedjeno 250ml Hemperience

Konopljino ulje kompanije Hemperience dobijeno je postupkom hladnog ceđenja neoljuštenog semena konoplje sa naših plantaža u srcu Šumadije. Lekovitost ove biljke je poznata hiljadama godina, a u istočnjačkoj medicini važi za jednu od najlekovitijih. Seme konoplje se može koristiti sirovo, prženo, mleveno i u obliku ulja.

Ulje semena konoplje dobija se postupkom hladnog ceđenja bez naknadnih postupaka prečišćavanja (rafinacije), čime zadržava sve sastojke i lekovite osobine semena. Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline ulaze u sastav ćelija mnogih organa, a najviše mozga. Omega masne kiseline potrebne su i za proizvodnju serotonina i dopamina, neurotransmitera koji, između ostalog, utiču na dobro raspoloženje. Mnoga istraživanja rađena sa bolestima i poremećajima vezanim za nervni sistem, kao što su disleksija, autizam, anoreksija, hiperaktivnost, Alchajmerov sindrom i opsesivno-kompulzivni poremećaji ukazuju na nedostatak, pre svega, omega 3 masne kiseline kod bolesnika.

Prednosti korišćenja ulja

Postoji više razloga zašto je dobro koristiti konopljino ulje. Neki od njih su:

– Visok sadržaj Omega masnih kiselina pospešuje imuno sistem;
– Snižava nivo holesterola i ubrzava metaboličke procese;
– Čuva omotač nervnih ćelija i pomaže u borbi sa proširenim venama;
– Uz adekvatnu primenu pomaže pri redukciji šećera u krvi;
– Pomaže pri regulaciji telesne težine i smanjenu napetosti.

Konopljino ulje povoljno utiče i na rast i kvalitet kose. Najbolje ga je utrljati u kosu i glavu najmanje sat vremena pre pranja. Zatim oprati i isprati kosu kao i obično.

Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama. Smatra se da najmanje jedna kašika ulja zrna konoplje dnevno pozitivno utiče na mentalno zdravlje, otklanja osećaj umora i pozitivno utiče na opšte stanje organizma.

Konopljino ulje – način upotrebe

Ulje konoplje koristiti nezagrejano.  Može se koristiti u salatama ili jednostavno piti na kašiku. U terapeutske svrhe preporučena doza je  4-5 supenih kašika dnevno u toku 2 meseca, kasnije nastaviti sa 1-2 kašike. Za pospešivanje zdravlja 1-2 supene kašike dnevno. Mnogi stručnjaci smatraju da je ulje bolje uzimati uz hranu bogatu proteinima (sočivo, pasulj, jaja, meso) radi lakše apsorpcije.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje konoplje hladno cedjeno 250ml Hemperience“